Svet
21394 ogledov

Janši vzeli mobilni telefon

Janez Janša Saša Despot
Voditelji članic EU, ki se v Bruslju sestajajo na dvodnevnem izrednem zasedanju Evropskega sveta, so morali pred začetkom današnje razprave o Belorusiji in Rusiji oddati svoje prenosne telefone.

Gre namreč za bolj občutljivi temi, o katerih bodo predsedniki držav in vlad unije govorili na delovni večerji, posvečeni zunanjepolitičnim vprašanjem.

"Da bi zagotovili zaupnost razprave o Belorusiji in Rusiji, je predsednik Evropskega sveta Charles Michel zaprosil, da bi pogovori potekali brez elektronskih naprav," je ob začetku srečanja na Twitterju sporočil Michelov govorec Barend Leyts.

Belorusija se je znašla na dnevnem redu delovne večerje po tistem, ko so beloruske oblasti v nedeljo letalo irske nizkocenovne družbe Ryanair, ki je na poti iz Grčije v Litvo letelo nad Belorusijo, prisilile, da je pristalo v Minsku. Tam so aretirali beloruskega opozicijskega novinarja Romana Protaseviča in njegovo partnerko. Letalo je nato pot nadaljevalo proti Vilniusu.

Evropska unija je ostro obsodila dogodek ter napovedala ukrepe in morebitne nove sankcije, o katerih naj bi sedemindvajseterica razpravljala nocoj.

Voditelji, med njimi tudi slovenski premier Janez Janša, bodo obravnavali tudi odnose z Rusijo, ki so zaradi nekaterih spornih potez Moskve že dlje časa napeti.

Komentarjev 29
  • Dusan21 17:25 03.junij 2021.

    Ampak res, res nisem vedel, da samo Janša od vseh europskih precednikov uporablja mobilca, ostali pa klasične iskrine telefone, sedaj vem, zakaj imajo vsi drugi tako nabite žepe kot ljutomerski mesar

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:32 26.maj 2021.

    Ha, ha, ha zakaj se mu rajše twitter računa ne izbriše!?

  • kapibara 21:03 25.maj 2021.

    Me ste tudi bi luzerji in nabijači, kot 24 kur.. sam da se nabija kontra Janša.. Za koji kurac omenjate v naslovu samo nejga, da bedasti slovenceljni mislijo da je samo on na udaru-- ma jets enei navadni bedaki 24 zurnalovi..