Svet
8 ogledov

Japonci "nategujejo" svet?

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Japonska. Ljudje naj bi tam dosegali zavidljivo visoko starost, a kot kaže, številni že vrsto let niso več med živimi.

Na Japonskem pogrešajo okoli 200 ljudi, ki naj bi bili stari več kot 100 let. Nekateri bi lahko bili mrtvi že več desetletij. V Tokiu so denimo številni primeri, kjer osebe sploh ne veljajo za pogrešane, prav tako jih ne razglasijo za mrtve.

Za okoli 200 ljudi, ki naj bi že presegli starost preko 100 let, že dolgo časa ni več sledi. Oblasti so pred kratkim sprožile nacionalno kampanjo za popis starosti vsega prebivalstva. Za to so se odločili, potem ko so v Tokiu našli okostje moškega, ki naj bi sicer ravno tisti dan dopolnil 111 let. Le nekaj dni pred tem so enako ugotovili za žensko, ki naj bi prav tako že prekoračila mejo 100 let.

Japonska je sicer znana kot dežela, kjer ljudje dosežejo izjemno visoko povprečno starost. Lani so septembra zabeležili 40.000 ljudi, ki naj bi bili stari več kot 100 let. Družine dobivajo subvencije za oskrbo družinskih članov, starih več kot 100 let, kar očitno številni izkoriščajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.