Svet
28 ogledov

Japonska luksuzna darila za Srbijo

Lexus NX Andrej Leban
Japonska je v zadnjih 15-tih letih Srbiji pomagala z okrog 460 milijoni evrov. Zdaj so v nekdanji jugoslovanski republiki pričakali še 22 luksuznih avtomobilov, ki jih bodo med drugim razdelili svojim ministrom.

Vsak minister jugoslovanske vlade bo po novem vozil luksuzni hibridni avtomobil Lexus, poroča srbski Blic, ki dodaja, da jih je Srbija s strani Japonske dobila 22. Ostale avtomobile, v katerih se ne bodo prevažali ministri, bodo uporabljali za prevoz predstavnikov tuiih delegacij na obiskih in za ostale potrebe javnega sektorja.

Premier Aleksandar Vučić se ne bo vozil v takšnem avtomobilu; zakaj, Blic ne pojasnjuje. Navaja pa, da je srbska vlada že pred letom dni ustanovila komisijo za smotrno porabo službenih avtomobilov in ravno ta komisija bo – v sodelovanju z generalnim sekretarjem vlade - odločala, komu bodo izročili ključe varčnih in varnih lepotcev.

Japonska donacija poleg 22 Lexusov vključuje tudi 11 vozil Toyota Prius in 117 vozil Mazda 3. Japonski veleposlanik v Beogradu Masafumi Kuroki je ob tem izrazil upanje, da bo japonska donacija v Srbiji naletela na plodna tla pri ozaveščanju glede zaščite okolja in promociji ekoloških vozil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.