Svet
15 ogledov

Japonska: pobegla medveda ubila dve ženski

medved Anže Petkovšek
Iz varovanega zasneženega parka za medvede Hachimantai v japonski prefekturi Akita na severu države je pobegnilo neznano število medvedov. Medtem ko je eden izmed uslužbencev uspel pobegniti na varno, pa takšne sreče nista imeli dve ženski, ki sta umrli po napadu medveda.

Lovci so uspeli pobiti šest medvedov, ki so bili znotraj varovanega območja, in odkrili dve trupli tamkajšnjih zaposlenih, je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije.

Tretjemu zaposlenemu pa je uspelo iz parka, ki je sicer med zimo zaprt za javnost, pobegniti, poročajo lokalni mediji. "Težko je reči, koliko medvedov je pobegnilo iz kletk," je dejal predstavnik policije in dodal, da se policija in lovci trudijo obvladati položaj.

Slednji so sicer potrebovali več ur, da so sploh vstopili v park, saj so se bali napadov medvedov. Policija je medtem že zaprla tamkajšnjo šolo in vse prebivalce pozvala, naj ne zapuščajo svojih domov. 

Park je sicer v poletnih mesecih zelo priljubljena izletniška točka Japoncev, saj lahko obiskovalci hranijo živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.