Svet
7 ogledov

Jašarević napisal manifest

Streljanje v Sarajevu Reuters
Danes verjetno zaslišanje Melvida Jašarevića. Razkrili bodo njegov manifest.

Vahabist Mevlid Jašarević iz Novega Pazara, ki je v petek streljal na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu, je pripravil oporoko, v kateri je razložil namen terorističnega dejanja.

Podrobnosti njegovega manifesta naj bi po mnenju mnogih šokiral javnost. Zaenkrat je znano le to, da je Abdurahman, kot je Jašarević samega sebe imenoval, s svojim načrtom želel pomagati muslimanom, poroča Dnevni avaz.

Poleg tega je policistom specialne enote, ki so po streljanju prišli na kraj, rekel, da ni prišel ubijat muslimanov, a je žal kljub temu moral ustreliti enega policista.

Prizadelo jih je citiranje Korana

Muslimane pa je prizadelo njegovo citiranje verzov iz Korana, ki jih je Jašarević pred in potem, ko je bil že ranjen v bolnišnici, ves čas uporabljal. To naj bi za muslimane pomenilo, da je vahabist na ta način oskrunil sveto knjigo in da je v svet poslal napačno sporočilo o islamu.

Prijeli tudi njegovo ženo

Včeraj so v Gornji Maoči prijeli še dve osebi, ki naj bi Jašareviću pomagali pri napadu na ameriško veleposlaništvo. Prijeli so tudi Jašarevićevo ženo Mirelo, še piše Dnevni Avaz.

Zaslišanje Melvida

Zaslišanje Melvida se bo nadaljevalo tekom dneva, takrat bo tudi znano več o sami preiskavi. Po neuradnih podatkih spletne strani Sarajevo-x.com je Jašarevićev odvetnik Senad Dupovac. Po besedah tožilca Čamara, ki vodi preiskavo, pa naj bi za Jašarevića predlagali pripor, takoj ko bo sposoben, da zapusti bolnišnico.

Omogočili so mu tudi 20 minutni pogovor z odvetnikom. Po Dupovačevih besedah je Jašarević zanimalo kako je ranjen policist in njegova soproga. Izrazil je skrb, da bodo prijatelji in mama trpeli zaradi njegovih dejanj.

Komentarjev 1
  • privat 08:31 31.oktober 2011.

    ni se za čudit?? Ta narod so srbi zjebali in še bili nagrajeni z strani eu...Prišel bo čas ko se bo ta narod dvignil in iskal svoje pravice ! Nerazumem pa to kako da ne osvobodijo celo Bih in da ...prikaži več pustijo samozvano morilsko republiko srbsko da obstaja!! Bih naj naredi kakor kosovo...dvig bombnikov na beograd