Svet
26 ogledov

Jaz sem ubil Gadafija!

Vrsta za ogled Gadafijevega trupla Reuters
22-letni uporniški vojak s ponosom razlaga, da je ravno on ubil Gadafija. Opravili naj bi obdukcijo, truplo pa nameravajo izročiti družini.

Vojak, ki je ubil Gadafija | Avtor: Prt SCR Prt SCR
"Vanj sem izstrelil dva naboja, enega v višini prsi, drugega v glavo. Ni umrl takoj. Šele po približno pol ure," v videoposnetku razlaga mladi Sanad al-Sadek al-Urebi. Trdi, da je Gadafija tudi udaril, hotel ga je odpeljati v Bengazi, a mu tega niso dovolili. Takrat je streljal. 

Vojak pravi, da je po rodu iz Bengazija – mesta, kjer se je zanetil upor proti Gadafiju. Njegove izjave nasprotujejo tistim uradnim, ki pravijo, da je Gadafi umrl v navzkrižnem ognju ob zajetju.

Truplo v hladilnici

Kljub napovedim oblasti, da bodo z Gadafijevim truplom ravnale spoštljivo in ga pokopale v roku 24 ur, kot narekuje islam, se to ni zgodilo.

Gadafija tudi danes niso pokopali. Oblasti niso povsem vedele, kaj naj naredijo s truplom. Hranili so ga v hladilnici v Misrati, pred katero so se vile dolge vrste tistih, ki so želeli videti mrtvega Gadafija, nekateri so se ob njem navdušeno fotografirali.

Še danes dopoldan so vojaški poveljniki zatrjevali, da obdukcije ne bodo opravili. BBC pa poroča, da je bila obdukcija že izvedena, truplo pa bodo sedaj izročili družini.

Ravno družina in Združeni narodi so od novih libijskih oblasti zahtevali, naj preiščejo okoliščine, v katerih je padli libijski samodržec umrl. "Pozivamo Združene narode, Islamsko konferenco in Amnesty International, naj prehodni nacionalni svet prisilijo, da telo mučenika preda našemu plemenu iz Sirte in dovoli pokop v skladu z islamskimi običaji in pravili," je zapisala družina.

Vsi v pričakovanju

Mednarodna politika je Gadafiejvo smrt označila kot priložnost za novo, demokratično pot Libije. Pričakovanja so velika, prve volitve pa naj bi izvedli junija prihodnje leto, je dejal trenutni libijski premier.

Libijci se bodo morali hitro znajti sami, saj bo Nato operacijo tam zaključil konec meseca. Do takrat bodo nadzirali razmere v državi in po potrebi zaščitili civiliste.

Komentarjev 3
  • SVARUNKA 16:46 29.oktober 2011.

    RESNICA ALI DEJSTVA O GADAFIJEVEM POLITIČNEM, GOSPODARSKEM IN SOCIALNEM SISTEMU:- BDP/državljana (zajeti dojenčki in upokojenci!!): 14.192 $.- Podpora nezaposlenim: 730 $.- Plača medicinske sestre: 1.000 $.- Za vsakega novorojenčka država da družini ...prikaži več 7.000 $.- Po sklenitvi prve zakonske zveze novoporočenca od države dobita za nakup stanovanja 64.000 $- Ob ustanovitvi privatnega podjetja vsak državljan od države dobi začetni kapital 20.000 $- Šolanje POPOLNOMA brezplačno in ne tako kot pri nas, kjer dobimo vsak mesec položnico blizu 120$, čeprav je šolanje brezplačno.- Zdravstveno zavarovanje za vsakega državljana popolnoma brezplačno.- Cene hrane so simbolične.- Električna energija za uporabo v gospodinjstvu = brezplačna.- Krediti za nakup stanovanjskih objektov in avtov – brezobrestni.- Pri nakupu avta država plača polovico vrednosti, vojakom p

  • SVARUNKA 16:45 29.oktober 2011.

    GADAFIJA POKOPALI, LEGENDA OSTAJAGadafi (Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi *1942+2011) je bil svoboden in ponosen sin ponosnega, svobodoljubnega, svobodomiselnega in svobodnega arabskega naroda, ki se ni uklonil svetovnim imperialističnim in hegemonističnim silam, njihovim nazorom, težnjam in apetitom. <br ...prikaži več />Zlo je prišlo z zahoda v obliki ZDA in zveze NATO, pri čemer ne gre le zgolj za napad in umor Gadafija, temveč za napad na samostojno, neodvisno in suvereno državo in nezakonito vtikanje v njihovo samostojnost, neodvisnost in suverenost in v njihove notranje zadeve.Z njegovim ubojem, oz. umorom s strani horde psihopatskih morilcev t.i. libijskega nacionalnega prehodnega sveta, je bil storjen zločin pred celo svetovno javnostjo. Izvensodno je bil ubit Človek. Nova Libijska oblast sestavljena iz raznovrstnih izdajalcev, lažnivcev, zločincev in morilcev brezdvomno laže in ne govori resnice. Gre za farso o svobodi. Libija ni bi

  • Method 08:41 23.oktober 2011.

    Nebo dovgo ko se bo negdo hvalil da je njega ubil ;)