Svet
9 ogledov

Jaz tebi BMW, ti meni poceni elektriko

Zloglasni BMW (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Je Sanader dobil blindiran BMW, ker je podjetju Doki priskrbel cenejšo elektriko?

Vsak dan prihajajo na dan nove podrobnosti korupcijske afere, v katero je vpleten nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader.

Blindiran BMW, vreden 550 tisoč evrov, s katerim se je proti koncu svojega mandata prevažal Sanader, naj bi bil dar podjetnika Roberta Ježića, lastnika podjetja Doki.

Sanaderjev BMW se je "proslavil", ko mu je na srečanju na Mokricah voznik močno zbil ceno, ker ga je podrgnil ob cvetlično korito. Pri Žurnalu smo dogodek ujeli v kamero.

Luksuzni avtomobil naj bi bil darilo, ker je Sanader pritisnil na Ivana Mravka, direktorja hrvaških elektrarn, da je Ježićevemu podjetju dobavljal cenejšo električno energijo, piše Večernji list.

Poskušali pomesti pod preprogo
Nekdanji premier naj bi nov avtomobil poskušal prikriti tudi pred nekdanjimi kolegi v HDZ. Na novi avtomobil naj bi namestili stare tablice in upali, da nihče ne bo opazil razlike. Ko je postalo jasno, da kupujejo najdražje avtomobile v času krize, je HDZ "prevzela krivdo“ za nakup in se lotila prodaje avtomobila.

Ježić in Sanader zdaj poleg prijateljstva delita tudi podobno "domovanje". Ježić je namreč v preiskovalnem zaporu v Zagrebu, kjer bo prestal še dodatne tri mesece zaradi skrbi, da bi lahko vplival na priče. Preiskujejo ga ravno zaradi afere s hrvaškimi elektrarnami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.