Svet
1451 ogledov

Je 10-mesečni deček še živ?

Kfir Bibas Epa
Med ljudmi, ki jih je 7. oktobra ugrabil Hamas, je tudi 10-mesečni deček Kfir Bibas. Njegova usoda še vedno ni znana.

Ko so pripadniki Hamasa napadli kibuc Nir Oz, so zajeli tudi 10-mesečnega dečka Kfirja Bibasa, njegovega 4-letnega brata Ariela, njuno mamo Shiri in očeta Yardena. Hamasovi pripadniki so v napadu na Izrael ubili 1200 ljudi in zajeli 240 talcev. 

Na posnetkih, ki prikazujejo zajetje družine, je Shiri, ki se trdno oklepa svojih otrok. Drug posnetek prikazuje Yardena, ki ima poškodovano glavo. Sorodniki družine so si ves čas prizadevali, da bi družino izpustili. 

Malo pred načrtovano predajo talcev v sredo je vojaško krilo Hamasa sporočilo, da je bil Kfir skupaj z bratom in mamo ubit v izraelskem bombardiranju Gaze. Kaj se je zgodilo z očetom, ni znano. 

Sorodniki družine so sporočili, da so bili seznanjeni s trditvami Hamasa. "Čakamo na potrditev informacij in upamo, da jih bo vojska zanikala," so dejali v izjavi. 

Izraelska vojska (IDF) preverja trditve Hamasa. "Predstavniki IDF so govorili z družino Bibas po zadnjih vesteh in jih podpirajo v tem težkem času. IDF ocenjuje točnost informacij. Hamas je v celoti odgovoren za varnost vseh talcev na območju Gaze. Hamas mora odgovarjati. Hamasova dejanja še naprej ogrožajo talce, med njimi devet otrok. Hamas mora nemudoma izpustiti talce," odziv izraelske vojske povzema The Guardian. 

Izraelske oblasti so v izjavi v torek omenile možnost, da je Hamas omenjeno družino predal drugi palestinski vojaški skupini. 

Izrael in Hamas sta se medtem dogovorila o podaljšanju prekinitve ognja. Po oceni Izraela je v Gazi še več kot 150 talcev.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.