Svet
15 ogledov

Je bil češki predsednik pijan?

Češkega predsednika Miloša Zemana obtožujejo vinjenosti na eni od slovesnih državniških prireditev.

Češki predsednik Miloš Zeman se je na slovesni predstavitvi dragulja češke krone zibal in spotikal, kar je sprožilo govorice, da se je na prireditvi znova pojavil vinjen. Sam trdi, da ga je ujel virus. Posnetek kaže, kako predsednik komaj stoji pokonci, se drži stene, da ne pade, in ima težave pri hoji.

Zeman je znan po tem, da rad zvrne kakšne kozarček preveč. Vendar iz njegovega kabineta vztrajajo, da je pri njegovem zadnjem incidentu, ki se je pripetil prejšnji teden, imel virus in je potreboval dan ali dva počitka.

Njihovo pojasnilo o virusu pa je že deležno velikega posmeha. Čehi, ki so znani kot največji pivci piva na svetu, na družabnih omrežjih objavljajo pijanske fotografije v barih s sloganom "Tukaj sem dobil virus" ali "Gremo ven po virus".

"Avtobus peljal na beherovko"

68-letni predsednik, ki je verižni kadilec in ljubitelj mastne hrane, pogosto poveličuje pitje alkohola. Ob neki priložnosti je hvalil Winstona Churchilla in njegovo ljubezen do viskija, med svojo kampanjo pa je dejal, da je njegov avtobus vozil na bencin in beherovko, ki je zelo priljubljen češki liker. Neki tabloid pa je objavil, da je predsednik nekoč povedal, da na dan povprečno popije šest kozarcev vina in tri kozarčke žganja.

Zeman vztraja, da je tako navajen na pitje alkohola, da nikoli nima nobenih posledic, obenem pa pozval, naj mu dokažejo nasprotno. "Če me je kdo kadarkoli v življenju videl pijanega, naj mi pove, kdaj je to bilo," je povedal med predsedniško kampanjo.

Miroslava Němcová, predstavnica parlamenta, je komentirala njegovo zadnje obnašanje. "Videla sem, kar sem videla. Presodite sami."

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 12:56 19.maj 2013.

    Ja, pri nas so pa že trezni bolj neumni kot oni pijani tam !!! Žal .

  • privat 09:45 19.maj 2013.

    kot da je pri nas drugače....samo toliko vinjenosti ni,drugo pa ...ali bo bolje?? Ne more biti bolje z takimi ljudmi!!

  • Boschtjan Zupanchich 21:46 15.maj 2013.

    haaaaaaa, ha, ha, ha, ha, ... ta pa je faca, ... plna rit, ... ma , saj, kaj mu pa drugega sploh še preostane , heh ? Ni pa to Nobena Rešitev problemov !!!