Svet
3398 ogledov

Je bil to motiv streljanja v Utrechtu?

Napad v Utrechtu Epa
Nizozemska policija je prijela osumljenca za strelski napad na tramvaju v Utrechtu.

Nizozemska policija je danes po večurni obsežni iskalni akciji aretirala osumljenca za strelski napad na tramvaju v Utrechtu, v katerem so bili ubiti trije ljudje. Kot so potrdili na policiji, gre za iskanega 37-letnega Gökmena Tanisa, aretirali pa so ga med racijo v središču Utrechta.

V napadu so bili ubiti trije ljudje, še pet pa jih je bilo ranjenih, od tega so trije v kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za zdaj še vedno ni potrjen motiv streljanja. Turška agencija Anadolu, katere poročanje povzema tudi agencija Reuters, piše, da naj bi do napada prišlo zaradi "družinskih razlogov". Turška agencija se sklicuje na širšo družino napadalca. Poročajo, da naj bi napadalec streljal na sorodnika, pri tem pa zadel tudi ljudi, ki so se mu znašli na poti.

Napad v Utrechtu | Avtor: Epa Epa

Predstavnik nizozemskega notranjega ministrstva Rutger Jeuken je pred poročanjem te turške agencije pojasnil, da sledi sicer nakazujejo na teroristični napad, a da še ne morejo izključiti drugih motivov. Tiskovni predstavnik policije je namreč pred tem ocenil, da bi šlo lahko tudi za ljubezenski spor.

V povezavi z incidentom so po navedbah policije aretirali še enega osumljenca, a ni jasno, kako je bil z dejanjem povezan. Sumijo ga umora s terorističnim motivom, piše dpa.

streljanje Utrecht Nizozemska | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • majab 08:14 19.marec 2019.

    Islam je kuga človeštva!

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:15 18.marec 2019.

    Dajte lagat komu drugemu!! Ravno na tramvaju bo poskušal ubiti sorodnika!! Kako vas ni sram tako lagati?? Seveda pa je bil islamski skrajnež zapret zaradi nasilja z debelo kartoteko!! Ti kekci so čakali,da pobije nekaj ljudi sedaj se pa čudijo!! ...prikaži več! Če bi ga izgnali pred 1 mesecem bi nedolžni domačini bili še sedaj živi!! Seveda pa je on imel človekove pravice ti ubogi ljudje pa žal niso imeli osnovne pravice do življenja!!

  • miller1 21:03 18.marec 2019.

    ja ja seveda...