Svet
8 ogledov

Je Gadafi sploh še živ?

Ekscentrični in vse bolj osovraženi dolgoletni libijski voditelj je izginil z ob Žurnal24 main
Polkovnik Gadafi se v javnosti ni pokazal že 12 dni. Takrat je Nato napadel njegovo rezidenco. V zavezništvu ne vedo, ali je živ ali mrtev.

"Vse naše tarče so vojaške, Nato ne napada posameznikov," so zatrdili na zvezi. Pojavljajo se namreč vprašanja, ali je polkovnik Gadafi sploh še živ.

V javnosti se ni pojavil vse od 30. aprila, ko so v napadu na poslopje, v katerem je bil, umrli njegov sin in trije vnuki. Polkovnik se tudi ni udeležil njihovega pogreba.

"Zaradi Gadafija stavba ni nedotakljiva"
"Nimamo nobenih dokazov," so pri Natu odgovorili na vprašanje, ali je Gadafi še živ. "Ne vemo, kaj trenutno počne," so še povedali. Gadafi naj bi napad konec aprila po besedah prič sicer preživel, vendar pa se zaradi njegove odsotnosti kopičijo dvomi.

Gadafijevi predstavniki trdijo, da se Gadafi v javnosti ne pojavlja, ker ga je Nato že večkrat poskušal ubiti.

"Če bi na primer šlo za kraj, od koder izdajajo ukaze za napade na civiliste, je napad dopusten. In če se Gadafi zateče v vojaško oporišče, ta stavba zaradi tega ne postane nedotakljiva. Je ravno nasprotno," pa je v danes objavljenem pogovoru povedal italijanski obrambni minister Ignazio La Russa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.