Svet
22 ogledov

Je Maddie ugrabil par brez otrok?

Madeleine McCann EPA
Nekdanji preiskovalec za ugrabitve pri britanskem Scotland Yardu Ian Horrocks je prepričan, da je Madeleine McCann ugrabil par brez otrok in ne veriga pedofilov.

Horrocks meni, da je Maddie, ki je izginila pred petimi leti iz apartmaja v znanem portugalskem letovišču Praia da Luz, ugrabil par brez otrok in da njenega ugrabitelja ni več na omenjenem območju, a je še vedno na Portugalskem.

"Jasno je, da je obstajal načrt in pot za beg. To ni bila spontana ugrabitev," je dejal strokovnjak za preiskovanje ugrabitev in dodal, da ugrabitelji nimajo svojih otrok in bližnjih sorodnikov. "Madeleine je ugrabil nekdo, ki jo je želel kot del svoje družine," pravi in izraža prepričanje, da so ugrabitelji deklico takrat več dni opazovali.

Sumljiv moški

"V dneh pred ugrabitvijo so šestkrat videli sumljivega moškega." Maddiejin oče Gerry je na večer ugrabitve okoli 21.05 preveril, ali je z otrokoma vse v redu, in se nato vrnil v bar. To pa je bil idealen trenutek za ugrabitev.

"Ugrabitelj je za beg potreboval dve minuti," meni strokovnjak. Po njegovih ocenah je lahko, če je iz apartmaja pobegnil na desno stran, to storil v 30 sekundah in v tem času ga ni mogel opaziti nihče. Takrat sta Gerry in njegova žena Kate večerjala v bližnji restavraciji, kar je šlo na roko ugrabitelju.

"Ni še prepozno"

Harrocks je javnosti svoje zaključke posredoval le dan za tem, ko so portugalske oblasti sporočile, da ne bodo še enkrat odprle primera.

Britanska policija medtem trdi, da so pri ponovnem pregledovanju primera lani našli do 195 novih sledi. "Ni forenzičnih dokazov, niti morebitnih osumljenev," pravi Harrocks in dodaja, da so ostale le še priče.

"Osredotočiti se moramo na njih. Četudi je od grozljivega zločina minilo pet let, še vedno ni prepozno," po poročanju britanskih medijev zaključuje Harrocks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.