Svet
13 ogledov

Je pilot skušal zasilno pristati pred strmoglavljenjem?

EgyptAir EPA
Nove domneve glede nesreče letala družbe EgyptAir; pilot naj bi egiptovskim kontrolorjem leta sporočil, da mora nujno pristati, ker se v plovilu širi dim.

Letalske oblasti v Parizu so sporočile, da se je tik pred strmoglavljenjem letala družbe EgyptAir, v katerem je umrlo 66 ljudi, pilot Mohamed Ali Shoukair skušal zasilno pristati, da bi pogasili požar na letu MS804, piše Telegraph. Te informacije so v nasprotju s tistimi, s katerimi razpolagajo preiskovalci nesreče, ki vztrajajo, da ni bilo pred strmoglavljenjem nobenega radijskega kontakta s pilotom.

Francoska televizijska postaja M6 sporoča, da je pogovor pilota s kontrolorji potekal nekaj minut. Nenadna in nagla spuščanja letal so nevarna, ker privedejo do velikih sprememb v pritisku zraka v kabini; špekulira se, da je to v resnici privedlo do strmoglavljenja.

PREBERITE TUDI: 

Francoski zunanji minister Jean-Marc Ayrault je sicer nazadnje v soboto poudaril, da oblasti niso izključile še nobene od teorij glede strmoglavljenjega egiptovskega letala. "Poročila, ki tu in tam krožijo, in ki si mimogrede včasih nasprotujejo, prepogosto spodbudijo oblikovanje skoraj dokončnih zaključkov," njegove besede navaja STA.

Francija ima po njegovih besedah "dvojni cilj" - na eni strani zagotoviti solidarnost z družinami, hkrati pa postopek preiskave voditi na transparenten način. Egiptovska vojska je prve dele letala v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije odkrila v petek, v soboto pa je odjeknila novica, da so nekaj minut pred strmoglavljenjem detektorji zaznali dim v kabini.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.