Svet
36 ogledov

Je Putin avtist?

Vladimir Putin EPA
Tajno poročilo Pantagona naj bi razkrivalo, da ima Putin Aspergerjev sindrom, zaradi česar ima tudi močno željo po nadzoru.

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi imel glede na tajno poročilo ameriškega Pentagona iz leta 2008 Aspergerjev sindrom, torej obliko avtizma. Zaradi tega naj bi imel prvi mož Rusije močno željo po izvajanju nadzora, ko je soočen s krizami.

Moten nevrološki razvoj v otroštvu

Strokovnjaki, ki so preučevali Putinove gibe in izraze na obrazu na videoposnetkih, sumijo, da je bil v otroštvu Putinov nevrološki razvoj moten, zato naj bi trpel za občutki nelagodja v socialnih interakcijah, piše v poročilu Pentagonovega internega inštituta Office of Net Assessment.

Soavtorica poročila Brenda Connors je zapisala, da so nevroznanstveniki to vedenjsko motnjo diagnosticirali kot Aspergerjev sindrom.

"Da bi se stabiliziral med krizo, začne izvajati skrajni nadzor," je zapisala Connorsova v poročilu, ki ga je pridobil ameriški časnik USA Today na podlagi zakonodaje o dostopu do informacij javnega značaja.

Putinu naj bi bilo neprijetno, ko svoje ideje predstavlja večjemu občinstvu, njegove nevrološke pomanjkljivosti pa naj bi pomenile, da mu primanjkuje zaupanja v človeško interakcijo, dodajajo v poročilu.

"Neumnost, ki ni vredna komentarja"

Pentagon je glede poročila, ki je pricurljal v javnost, sporočil, da nikoli ni prišlo do npr. obrambnega ministra ali katerega drugega višjega funkcionarja in tako ni imelo vpliva na kakšno pomembnejšo odločitev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putinovi tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je medtem danes ugibanja, da je Putin avtist, ostro zavrnili. "To je neumnost, ki ni vredna komentarja," je za rusko spletno stran Gazeta.ru povedal Peskov.

Komentarjev 3
  • pipo444 14:07 06.februar 2015.

    Zanimivo, da se "tajno poročilo" pojavlja zdaj, v času napetosti in pritiskov na Rusijo. Zdi se mi, kot še ena oblika specialne vojne.

  • miho 13:42 06.februar 2015.

    Meni se zdi tole bolj podobno antisocialni osebnostni motnji kot pa avtizmu.

  • bfilipe 12:57 06.februar 2015.

    ..še zmeri bolj avtist, kot pa US opičnjak..opice ne moreš narediti za advokata..