Svet
17 ogledov

Je res prehodil ZDA?

Posnetek si je do danes ogledalo že več kot 30 milijonov spletnih uporabnikov. (
1/2
Žurnal24 main
Posnetek mladeniča, ki naj bi prehodil ZDA od New Yorka do San Francisca, je postal prava senzacija na spletni strani videoposnetkov You Tube.
Posnetek si oglejte TUKAJ.

Na prvi pogled se zdi, da je mladenič v dvominutnem posnetku z naslovom Pot fanta po ZDA resnično prehodil neverjetno razdaljo, vendar gre za neke vrste manipulacijo.

Ustvarjalci zanimivega videa so s pomočjo posebnega načina snemanja zmanipulirali hojo mladeniča po celotni trasi od vzhoda do zahoda. Film je narejen brez pretirane uporabe postprodukcijskih učinkov, saj je glavni igralec fotografiran na realnih lokacijah.

"Stop motion"
Tehniko “stop motion“ so uporabili tako, da so slike zaporednih faz korakanja posneli vsakih nekaj metrov in ne centimetrov. Na vsaki obiskani lokaciji so tako z nekaj koraki prehodili več sto metrov, pri čemer sta razdalja ter kot med kamero in modelom ostajala enaka, oba parametra pa so spremenili le takrat, ko so želeli pričarati premik kamere okoli moškega ali pri približevanju.

Manipulacija je sicer razvidna tudi iz zemljevida, ki ga je objavila snemalna ekipa. Svojo pot so začeli ob brooklynskem mostu, preden so po dveh tednih prispeli do Golden Gatea v San Franciscu. Medtem so se ustavili v Washingtonu pred spominsko zgradbo Abrahama Lincolna, Chicagu, Mount Rushmoreu, kjer se nahajajo izklesani obrazi nekdanjih predsednikov, Skalnem gorovju in Las Vegasu.

Gre za oglas?
Pojavljajo se namigovanja, da je film odličen oglas za Levi's. Poznavalci kljub temu poudarjajo, da je izdelek dokaz, da je predvsem vsebina tisto, kar navduši spletnega gledalca. Strokovnjaki spletnega oglaševanja so prepričani, da so ustvarjalci do ideje za to spletno senzacijo prišli, potem ko se je leta 2008 na Youtubu pojavil posnetek Kje za vraga je Matt, v katerem je mladenič zaplesal na določenih turističnih atrakcijah, pri čemer so se mu pridružili tudi domačini.

Posnetek si je do danes ogledalo že več kot 30 milijonov spletnih uporabnikov, moškemu s posnetka pa je sponzorsko roko že ponudila Visa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.