Svet
22 ogledov

Je Šarić v Južni Afriki?

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Srbski "kralj" kokaina Darko Šarić naj bi si zavetje poiskal v Južnoafriški republiki, kamor je pripotoval s slovenskim potnim listom, poročajo srbski mediji.

Spletni portal srbskih Večernjih novosti poroča, da je po podatkih iz dosedanje preiskave o Balkanskem bojevniku Dragan Šarić v Južnoafriško republiko pripotoval s pomočjo ponarejenega slovenskega potnega lista. Predstavnik policije Drago Menegalija tega ni niti zanikal niti potrdil.

Po trditvah časnika slovenska policija sumi, da je ponarejeni potni list Šariću uredila osumljena Sandra Udrih, ki je bila zadolžena za ponarejanje dokumentov. Udrihova naj bi bila po pisanju slovenskih in srbskih medijev v akciji Balkanski bojevnik tudi priprta. Ob preiskavi njenega stanovanja v Ljubljani so po pisanju Večernjih novosti odkrili fotografije skoraj vseh članov narkokartela. Te so bile namenjene za izdelavo ponarejenih potnih listov in osebnih izkaznic.

Šarič imel tudi slovaški potni list
Večernje novosti še navajajo, da je obtoženi "narkobos" Šarić, čeprav ima srbsko državljanstvo, nekoč imel tudi slovaške dokumente. Do njih je prišel po "fiktivni poroki" s Slovakinjo, vendar se je kasneje izkazalo, da je tudi takrat predložil ponarejene dokumente.

Aretiran tudi Udrih
Po poročanju Večernjih novosti je bil aretiran tudi Sandrin oče Stanislav Udrih, in sicer januarja 2009 v Italiji. V stanovanju, ki ga je uporabljal, je italijanska policija odkrila 214 kilogramov kokaina. Pri Stanislavu so našli tudi potni list na ime Jan Prošek.

Tosić na čelu slovenskega narkokartela

Policisti so 25. maja v okviru obsežne kriminalistične akcije Balkanski bojevnik na območjih policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper opravili več kot 30 hišnih preiskav in zaradi nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami in posedovanja orožja pridržali 14 ljudi. Med njimi je tudi Ljubljančan Dragan Tošić, ki ga sumijo, da naj bi vodil slovenski del narkokartela Šarića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.