Svet
91 ogledov

Je šel tokrat Hustler predaleč?

Hustler sporna naslovnica Hustler
Eden najbolj poznanih ameriških časopisov z vsebino za odrasle, Hustler, je poznan po svojih provokacijah na naslovnici. Tokrat je šel predaleč, menijo njegovi kritiki.

Hustler so že v preteklosti vse od začetka izdajanja leta 1974 naprej večkrat kritizirali zaradi rasizma in seksizma, z najnovejšo naslovnico pa je neumorni Larry Flint prekosil sam sebe, menijo v Združenih državah Amerike. Pod fotografijo ženske, ki kot burko nosi ameriško zastavo, a ji ta vendarle odkriva del prsi, je napisano "Freedom First" oziroma "Najprej svoboda".

Naslovnica je dvignila ogromno prahu na spletnih omrežjih, medtem ko se Larry Flint zagovarja, da je le želel izpostaviti vprašanje, kaj danes pomeni biti Američan.

Pričakovano so številni obsodili nošnjo burke, ki jo nosi sicer gola ženska in pri tem svojo goloto tudi pokaže; številni izpotavljajo, da gre za grobo nespoštovanje oblačila, ki ga muslimanske ženske uporabljajo kot simbol skromnosti. Številni kritizirajo uporabo ameriške zastave.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 23:07 06.junij 2017.

    Hustler je diametralno nasprotje zarukanega Donalda Krampa!

  • novispenjac 20:12 06.junij 2017.

    Odlična naslovnica, ki pravi "freedom first". Še vedno imamo pravico povedati kaj si mislimo. Burka je zame ogaben simbol tiranije, raje gledam ženske prsi.

  • Janez_53 15:30 06.junij 2017.

    cogocogo, poskusi najprej obnoviti znanje slovenščine, da boš sposoben pisati razumljive stavke in uporabljati ločila. Šele potem se loti pisanja komentarjev, ki jih bodo ljudje tudi razumeli.