Svet
5 ogledov

Je senator Craig gej ali ne?

Policijski posnetek republikanskega senatorja Craiga takoj po aretaciji na letal Žurnal24 main
Republikanski senator iz države Idaho Larry Craig po škandalu na moškem stranišču zanika homoseksualna nagnenja.

Republikanski senator iz ameriške države Idaho Larry Craig je po škandalu v zvezi z njegovim priznanjem opolzkega dejanja na letališkem stranišču, ko je poskušal zapeljati policista v civilu, zavrnil trditve, da je gej. " Jaz nisem gej, nikoli nisem bil gej," je Craig dejal na novinarski konferenci in se opravičil prebivalcem Idaha. " Naredil sem napako, ko sem po aretaciji priznal krivdo, saj po mojem mnenju nisem ničesar storil narobe." Ob tem je še dejal, da je priznal le zato, da bi zadeva čim prej minila. Policist v civilu, ki ga je aretiral, pa je v svojem poročilu zapisal, da je Craig v moškem stranišču počel vse tisto, kar ponavadi počnejo ljudje, ki si želijo spolnega stika.

Številni pozivi k odstopu 

Zaradi škandala, ki ga je Craig celo priznal in plačal kazen 575 dolarjev ter sprejel eno leto pogojne kazni, so ga republikanci v sredo že umaknili z vodilnih položajev v senatnih odborih. Razočaranje je izrazil tudi tiskovni predstavnik Bele hiše Scott Stanzel, čeprav ni pojasnil, zaradi česa dejansko je Bela hiša razočarana. Craiga je k odstopu pozval predsedniški kandidat republikancev, senator iz Arizone John McCain, ki je dejal, da ne gre za nikakršno moraliziranje, dejstvo pa je, da ob priznanju krivde za kršitev zakona pač ne moreš biti v senatu.

K odstopu ga je pozval tudi senator Norm Coleman iz Minnesote, pa tudi republikanska kongresnika iz Michigana Peter Hoekstra in s Floride Jeff Miller. Vodja senatnih republikancev Mitch McConnell je sporočil, da so Craiga umaknili z vodilnih položajev stranke v odboru za veteranske zadeve in dveh pododborov, dokler etični odbor ne bo prišel zadevi do dna. Demokrati se v težave republikancev za zdaj ne vmešavajo preveč. Kongresnik Barney Frank iz Massachusettsa, ki je odkrito priznal svojo homoseksualnost, Craiga sicer ni pozval k odstopu, označil pa ga je za hinavca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.