Svet
11 ogledov

Je umrl nekdanji kitajski predsednik?

Jiang Zemin EPA
Na enem izmed spletnih blogov na Kitajskem so se pojavile govorice, da je nekdanji kitajski predsednik Jiang Zemin umrl. Cenzorji so stran takoj umaknili, prav tako v spletnih iskalnikih ni mogoče najti zadetkov na besedo "Jiang Zemin".

Že več mesecev se v javnosti pojavljajo govorice, da je zdravstveno stanje 84-letnega nekdanjega predsednika zelo slabo. Govorice o njegovi smrti so postale še posebej glasne po petkovem praznovanju 90. obletnice ustanovitve komunistične partije, saj se na slovesnosti ni pojavil.

Tako vladni urad za komuniciranje kot državni urad za komuniciranje nista želela odgovarjati na vprašanja glede zdravstvenega stanja bivšega predsednika, poroča britanski časnik Daily Telegraph.

O govoricah glede smrti nekdanjega predsednika niso poročali niti državni mediji. Je pa mogoče iz hongkonškega tiska razbrati, da je Zemina zadel srčni infarkt in da ga umetno ohranjajo pri življenju. Nekateri drugi mediji poročajo, da ni v življenjski nevarnosti.

Zemin je oblast zdajšnjemu predsedniku Hu Jintaou predal leta 2002. Zadnjič pa se je v javnosti pojavil oktobra leta 2009, ko so v državi praznovali 60. obletnico ustanovitve Ljudske republike Kitajska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.