Svet
2 ogledov

Je za poplave in 99 smrti kriv človek?

Hude poplave, ki so prizadele jug Rusije, so terjale najmanj 99 življenj in prizadele 13 tisoč ljudi. Njihova evakuacija še poteka.

Število žrtev je tako visoko, ker je začelo poplavljati sredi noči, prebivalci pa o tem niso bili obveščeni.

Najhuje je v mestu Krimsk, kjer je umrlo 88 ljudi, med njimi desetletnik. O žrtvah poročajo še iz mest Gelendžik, kjer je umrlo devet ljudi, in Novorosisk, od koder poročajo o dveh žrtvah, poroča BBC.

Poplave so skupno prizadele 13 tisoč ljudi. Evakuacije še potekajo, okoli tisoč reševalcev pa še vedno išče morebitne preživele.

Po govoricah naj bi bil kriv človek

O razlogih za tako veliko število žrtev v Moskvi po besedah tiskovnega predstavnika policije v regiji Igora Željabina teče preiskava. Širijo se namreč govorice, da je katastrofa posledica človeške krivde. Odprli naj bi namreč zaporo nekega vodnega rezervoarja, kar pa so oblasti že zanikale, piše STA. "Noben vodni rezervoar, nobena vrata niso bila odprta," je zagotovila tiskovna predstavnica guvernerja regije Anna Minkova.

"Nepredstavljivo"

Poplave si je že ogledal tamkajšnji guverner Aleksander Tkačev. Na Twitterju je zapisal, da je to, kar se dogaja v Krimsku, "nekaj nepredstavljivega".

Ljudje na strehah čakajo na pomoč. "Poplave so bile zelo hude. Izruvalo je celo semaforje," je ob tem dejal Željabin.

Po poročanju ruskih medijev so poplave najhujše v zadnjih 70 letih, vendar naj bi se razmere kmalu stabilizirale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.