Svet
9 ogledov

Je zasebno res zasebno?

facebook Shutterstock
Facebook je nekaterim svojim uporabnikom že omogočil uporabo iskalnika Graph Search. Ob tem velja znova preveriti vaše nastavitve zasebnosti.

Iskalnik Graph Search, za zdaj je na voljo le ameriškim uporabnikom, bo omogočil nov način iskanja, saj bodo lahko uporabniki iskali glede na to, kaj so delili na svojem profilu. Zadetki bodo tako za vsakega posameznika različni. V iskalnik boste tako lahko vtipkali "slike kužkov" in med rezultati se bodo znašli vsi prijatelji, ki so z vami delili slike kužkov. Orodje bo omogočilo pregledovanje slik, ki so jih uporabniki delili in na katerih so označeni, in statusov.

Kot vsaka sprememba na Facebooku tudi tokratna dviguje veliko prahu zaradi dejstva, da bo prek Graph Searcha vidno skoraj vse, kar uporabniki objavijo. To vključuje objave statusov, vse komentarje, podpise pod slikami, zapise in objave lokacij. Veliko bo tako odvisno od vaših nastavitev zasebnosti.

Samo jaz ali javno?

Kdo lahko najde uporabnikove objave, je odvisno od tega, kako je nastavljena zasebnost posamezne objave. Izbirate lahko med možnostmi: samo jaz (nihče ne more poiskati), prijatelji (med zadetki iskanja se prikaže le uporabnikovim prijateljem) in javno (vsakdo lahko poišče).

V vašem dnevniku dejavnosti (Activity Log) preverite statuse starih objav in če so med tistimi, ki so javno vidne, takšne, ki jih ne želite deliti z vsem svetom, spremenite njihov status. Iz dnevnika dejavnosti so razvidna vsa vaša dejanja na Facebooku, zato je to mesto, kjer boste najlažje dobili odgovor na vprašanje, kaj vse ste delili z drugimi.

Ne pozabite, da je nekatere fotografije, ki ste jih umaknili s časovnice, še vedno mogoče najti. Da bi jih pregledali, pojdite v menu Na časovnici in ga preklopite na skriti pogled. Priporočljivo je, da preverite tudi status vsakega posameznega albuma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.