Svet
5 ogledov

Jelušičeva Makedoniji zagotovila podporo

Ministrica je svojim sogovornikom v Skopju še sporočila, da zaradi zavrnitve na Žurnal24 main
Ljubica Jelušič je makedonskemu predsedniku Gjorgu Ivanovu zatrdila, da bo Slovenija tako kot doslej tudi v prihodnje vedno podpirala članstvo Makedonije v zvezi Nato.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je pogovore z makedonskim predsednikom Gjorgom Ivanovom označila kot zelo dobre in spomnila, da je Ivanov po prevzemu položaja maja letos takoj po sedežu zveze Nato in EU v Bruslju obiskal prav Slovenijo, hkrati pa je Makedonija prva država, ki jo je kot ministrica uradno obiskala ona.

Ministrica je Ivanovu zatrdila, da bo Slovenija tudi v prihodnje vedno podpirala članstvo Makedonije v Natu, saj je prepričana, da je Makedonija na obrambnem področju dobro pripravljena. Ovira članstvu pa ostaja zaplet zaradi ustavnega imena Makedonije z Grčijo, zaradi katerega je Makedonija na aprilskem vrhu Nata ostala brez povabila v zavezništvo.

Makedonija in Grčija morata doseči kompromis v sporu in biti pri tem konstruktivni, je poudarila Jelušičeva in dodala, da je Ivanov danes izrazil pripravljenost na konstruktiven dialog z Atenami, a hkrati opozoril, da morata biti na iskanje kompromisa vedno pripravljeni obe strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.