Svet
6 ogledov

Jemal nove nože in napadal

Žurnal24 main
Nova pričevanja v zvezi s petkovim zločinom v BiH. Duševni bolnik pohajal od hiše do hiše, jemal nove nože in nameraval pobiti vse, ki so se mu znašli na poti.

V mali vasi Hlapčevići pri Visokem v Bosni in Hercegovini je duševni bolnik - kot smo že poročali - v petek zvečer pobil tri ljudi, ranil jih je sedem, od tega štiri otroke.

Mediji v BiH se danes sprašujejo, kako je sploh mogoče, da je tako težki psihični bolnik sploh lahko bival na svobodi. Že prej je izvedel bombni napad na policijsko postajo, ljudje so se ga bali, nazadnje pa je pri zdravniku v Visokem njegova sestra prosila, da ga pošljejo na ustrezno zdravljenje, saj bo sicer še komu kaj naredil.

 

Velika groza v mali vasi
Včeraj so se ves dan v vasi drenjali policisti in preiskovalci, ki so iskali nove podrobnosti zločina, vaščani pa so tamkajšnjim medijem opisovali grozo, s katero so se soočali v petkovem večeru. Pričajo, da duševnega bolnika na njegovem krvavem pohodu niso mogli ustaviti: „Šel je od hiše do hiše, jemal nove nože in napadal. Niti zaklenjena vrata ga od namere niso odvrnile,“ se spominja eden od vaščanov.

Ena izmed njegovih žrtev je imela v naročju svojo komaj leto dni staro hčerko; skušala mu je pobegniti. Zaklenila se je v hišo, otroka pa skrila. Ko je morilec razbil vhodna vrata, naj bi se v hiši začel pravi boj za življenje, pri katerem je bila očitno odločilnega pomena fizična moč.

Tepli so ga tudi z lopatami
Kot piše Dnevni Avaz, jo je pobesneli moški za lase vlekel po stopnicah in jo ubil na hodniku poleg vhodnih vrat, o čemer še vedno pričajo sledovi krvi in šopi populjenih las. Z nožem je v predel trebuha zabodel tudi dojenčka, ki je še vedno v zelo resnem stanju.

Vaščani so policiji povedali, da so ga po prvem umoru skušali umiriti, vendar da je bilo to praktično nemogoče. „Tepli smo ga z vsem, kar nam je prišlo pod roke. Z lopatami, kamenjem, palicami,“ govori vaščan. Ustavili so ga šele policisti, tudi njim pa se je morilec upiral.

Še vedno je v sarajevski bolnišnici, skupaj s težko poškodovanimi vaščani. Od včeraj popoldne so vsi v stabilnem stanju, čeprav zdravniki – zlasti glede poškodovanih majhnih otrok – opozarjajo na hude poškodbe. Kako se bodo okrepili po operacijah, tako še ne morejo napovedati.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.