Svet
13 ogledov

Jemen: v eksploziji ubitih osem vojakov

Eksplozija bombe v Jemnu.
1/3
Reuters
V obalnem mestu Aden v Jemnu je odjeknila eksplozija avtomobila bombe, v kateri je bilo po dosedanjih podatkih ubitih osem vojakov. Več deset ljudi je bilo ranjenih.

Napadeni vojaki so bili na poti v bližnjo provinco Abjan, kjer bi sodelovali v boju proti pripadnikom teroristične mreže Al Kaida.

Jemen že mesece pretresa politično nasilje, del katerega so tudi spopadi med varnostnimi silami in islamskimi skrajneži na jugu države. Aden, strateško pomembno pristaniško mesto, je kljub nasilju v sosednjih provincah načeloma relativno miren, a je bil prizorišče podobnega napada kot danes že tudi pred manj kot dvema mesecema.

Poleg tega jemenska opozicija zahteva odstop predsednika Alija Abdulaha Saleha in poskuša preprečiti njegovo vrnitev iz Savdske Arabije, kjer okreva po poškodbah, ki jih je utrpel v junijskem napadu na predsedniško palačo.

ZDA in predstavniki Jemna so že večkrat izrazili zaskrbljenost, da Al Kaida izkorišča trenutni politični vakuum v državi in razširja svoje operacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.