Svet
98 ogledov

Jezero izsušeno, Antonije ni

Antonia Bilić
1/5
Hrvaška policija
Hrvaški gasilci so izsušili jezero Brljan, a trupla Antonije Bilić niso našli. Danes mineva natanko en mesec, odkar je izginila. Vse več potrditev, da je Antonija kot žrtev trgovine z belim blagom prodana v suženjstvo.

Jezero je izsušeno, a trupla ni nikjer. Policisti sicer področje še vedno preiskujejo s psi, a za zdaj niso našli ničesar, poroča 24sata. Preiskali so tudi sosednja tri manjša jezera, a tudi tu niso ničesar našli.

Antonia Bilić | Avtor: Hrvaška policija Hrvaška policija
Načelnik šibeniške policije Ivica Kostanić je za portal hrvaške javne televizije povedal, da bodo ravno zato danes preiskavo razširili tudi na območju ceste Drniš–Split ter na del reke Krke od slapa Manojlovič do hidrocentrale Milijacke. Antonijo bo iskalo 120 ljudi; od gasilcev, policistov do gorskih reševalcev.

Natanko en mesec od izginotja

Antonijo Bilić so zadnjič videli 7. junija okrog 10. ure zjutraj, ko je štopala na čikolskem mostu v smeri Drniš–Split. In ravno danes bo policija nadaljevala z obširno iskalno akcijo, v kateri sodeluje že 120 ljudi.

Strokovnjakinja: Antonija žrtev trgovine z belim blagom

Pogrešana Doroteja Pasar. | Avtor: Policija Policija
Vse več je tudi ugibanj, da Antonija ni mrtva, saj je sumljivo, da v jezeru, za katero je Dragan Paravinja sprva trdil, da je vanj vrgel Antonijino truplo, niso našli ničesar. Danes je spregovorila tudi hrvaška strokovnjakinja za žrtve trgovine z belim blagom Lovorka Marinović. "Več dokazov je za to; osumljeni pogosto menja izjave in zavrača test z detektorjem laži, njegovo delo (Paravinja je voznik tovornjaka, op. p.) je povezano s prehajanjem meja, povezan je tudi z drugimi primeri izginulih deklet, in to v različnih državah," je za Jutarnji list povedala Marinovićeva.

Kot je znano, tudi slovenska policija preiskuje, ali je Paravinja, ki je nekaj časa živel in delal v Sloveniji, povezan z izginotjem vsaj ene Slovenke Doroteje Pasar, ki je izginila pri 17-ih letih septembra 2007 v podobnih okoliščinah kot Antonija.

Paravinja na sodišču: "Ne posiljujem"

Dragan Paravinja. | Avtor: MUP RS MUP RS
Sinoči so sicer na sodišču v bosanskem mestu Sokocu tudi zaradi drugih umorov in posilstev ter izginotja Antonije zaslišali Paravinjo, ki je priznal umor Antonije, a si je potem sinoči premislil. "Nisem kriv, ne posiljujem punc, vse mi hočejo podtakniti," je po poročanju hrvaških medijev s ciničnim nasmehom izjavil pred sodnikom.

A medicinski izvedenec Žarko Savić je povedal, da so pri vseh dekletih, ki so Paravinjo obtožile posilstev, našli poškodbe na telesu in genitalijah, ki nedvomno dokazujejo posilstvo. Na naslednji obravnavi bo pričalo tudi dekle, ki mu je uspelo pobegniti.

Komentarjev 4
  • privat 09:44 10.julij 2011.

    Naši politiki in drugi politiki se bojijo kaj bo naredila republika srbska za svojega borca....Zato se tako lepo ravna z četnikom..Sej veš da je repi od srbije vsa dela ki jih naredijo četniki zakonita samoobramba..tudi pred otroci. Poglej kako je ...prikaži več močna ta naveza ,saj do danes ni bil noben kaznovan za agresije ,posilstva ,uboje,masakre...in žalim tudi ta nebo. Ja sodijo jim in jih hranijo do konca življenja ali pa celo takoj po nekaj leti spustijo...Primer plavšič

  • Avatar Zala
    Zala 23:29 07.julij 2011.

    V kazenskem zakoniku in dobrem odvetniku. Izsiljeno priznanje je neuporaben dokaz. Se spomniš petih tatic in kranjskogorske igralnice, ki so jih ujeli s skrivnim videonadzorom?Zadeva bo verjetno padla, ker so jih snemali brez, da bi jih pisno obvestili, ...prikaži več da bodo izjavali videonadzor. Temu se reče osebna svoboda.

  • mogočni 19:53 07.julij 2011.

    kaj pa, če jo je kakšen požiralnik požrl??????????