Svet
13 ogledov

Jezni Palestinci nad ministrico

1/5
Žurnal24 main
Okoli 20 jeznih Palestincev v Gazi napadlo avtomobil francoske zunanje ministrice. Razbijali, vanj metali jajca in čevlje.
Fotografije napada na ministrico si lahko ogledate v GALERIJI.

Razjarjena skupina je avto francoske zunanje ministrice Michele Alliot-Marie napadla  po njenem obisku bolnišnice v Gazi.

Takoj, ko je ministričin konvoj prečkal nadzorno točko Erez, so protestniki skočili pred vozila in se ulegli na cesto. Vanjo so metali jajca in čevlje, z napisi pa sporočali, naj se "pobere iz Gaze".

Jezno množico, svojce palestinskih zapornikov, je razburila nedavna izjava ministrice v Izraelu, ko se je zavzela za izpustitev izraelskega talca Gilada Shalita v Gazi, ni pa omenila palestinskih zapornikov.

Policija je kasneje razgnala protestnike in konvoj je nadaljeval pot. Ministrica se je v Gazi sešla s predstavniki Združenih narodov ter obiskala francoski kulturni center in bolnišnico.

Palestinsko gibanje Hamas, ki nadzoruje območje Gaze, zahteva od Izraela, da v zameno za izpustitev izraelskega vojaka Šalita, ki ga Hamas zadržuje kot talca od leta 2006, izpusti okoli tisoč palestinskih zapornikov. Ministrica se je v četrtek zavzela za izpustitev Šalita, ki ima tako izraelsko kot francosko državljanstvo, ni pa omenila Palestincev, zaradi česar ji Hamas očita pristranskost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.