Svet
23 ogledov

Jezus Portugalcem vzel Playboy

Julijska naslovnica portugalske izdaje Playboyja. Žurnal24 main
Ameriški Playboy bo prenehal izdajati portugalsko različico omenjene revije zaradi julijske naslovnice, na kateri Jezus Kristus na postelji v naročju drži žensko zgoraj brez.

Portugalska podružnica Playboya Frestacom-Lisbon Media Publishing je po poročanju medijev kršila določila pogodbe glede objave naslovnice in licenčne pogoje.

V reviji si lahko bralci ogledajo zbirko fotografij golih žensk, ki jih v naročju drži moški v podobi Jezusa Kristusa. Kot je razvidno iz naslovnice, pa ena izmed tetoviranih žensk kot mrtva leži v njegovem naročju.

Fotografije so sicer posvečene Nobelovemu nagrajencu Joséju Saramagu, ki v knjigi Evangelij po Jezusu Kristusu podaja namišljeno podobo Kristusovega življenja.

V središče romana je namreč Jezus, ki živi z Marijo Magdaleno in se poskuša izogniti križanju. V knjigi se pisatelj tako želi približati Jezusu kot človeku, ki se upre svojemu pokroviteljskemu očetu.

Ker naj bi roman žalil verska čustva, so ga na Portugalskem prepovedali. Pisatelj je nato iz protesta zapustil državo in vse do svoje smrti 18. junija letos živel v prostovoljnem izganstvu na otoku Lanzarote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.