Svet
23 ogledov

Jima bo knjiga vrnila Maddie?

Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz Žurnal24 main
Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama izdala knjigo z naslovom Madeleine. V njej je podrobno opisala trenutke po ugrabitvi svoje hčere, občutke krivde ...

"Ideja, da bi mojo Madeleine ugrabil pedofil, je moj največji strah. Misel me je popolnoma prevzela, postala je pravo mučenje. Bilo je grozljivo," je v knjigi zapisala Kate McCann. Knjiga Madeleine, ki na svetovne knjižne police prihaja danes in bo po mnenju številnih urednikov postala uspešnica, saj se je že v predprodaji na spletni strani Amazon uvrstila na prvo mesto najbolj prodajanih knjig, prinaša natančen opis dogajanja 3. maja 2007, ko je Madeleine izginila na počitnicah na Portugalskem.

McCannova sta še vedno prepričana, da je Maddie še živa, zato upata, da jima bo prodaja knjige prinesla milijon funtov, ki jih potrebujeta za financiranje iskanja pogrešane hčerke. V en glas zatrjujeta, da portugalska in britanska policija nista naredili dovolj in da sta zanemarili ključne informacije v primeru.

Preveva ju močan občutek krivde
"Če tvoj otrok umre v prometni nesreči ali zaradi hude bolezni, so starši v miru sami s seboj. A Madeleine je še vedno pogrešana in naju potrebuje, da ukrepava in jo rešiva," je Kate McCann povedala za britanski The Sun.

Zakonca McCann sta se znašla pod valom kritik, da sta za ugrabitev hčere kriva sama, saj sta svoje tri otroke pustila same v hotelski sobi. "Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi, a takrat smo se v hotelskem kompleksu počutili popolnoma varno. Kdo razmišlja o ugrabitvi otrok v majhnem družinskem turističnem kompleksu?" se je vprašal Garry McCann.

"Grozljiv strah in panika"
V svoji knjigi je mama male Maddie natančno opisala trenutek, ko je ugotovila, da Madeleine ni več v sobi. "Ko sem ugotovila, da Madeleine ni več tam, sem šla v spalnico preverit, ali je v najini postelji. Ko je tudi tam ni bilo, me je zagrabila panika. Ko sem tekla nazaj v otroško sobo, je veter premaknil zavese. Takrat sem videla, da je okno odprto. Slabost, panika, grozota, strah. Grozljiv strah. Bog, prosim, ne!" je v knjigi med drugim zapisala Kate McCann.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.