Svet
21 ogledov

Jo je ubil v Avstriji in izginotje prijavil na Rabu?

Tajka Chettana Taprap, ki je živela v Nemčiji in naj bi izginila 12. junija v Loparju na otoku Rabu, morda sploh ni prišla na počitnice na Hrvaško.

Preiskovalci sumijo, da bi bil za "izginotje" 31-letne Chettane Taprap lahko odgovoren njen bivši mož, s katerim je 4. junija skupaj z dvema majhnima otrokoma odrinila iz nemškega Ingolstadta proti Jadranu. Nekdanji mož je prijavil njeno izginotje 12. junija, ko naj bi s plaže odšla na sprehod, a se ni nikoli vrnila.

Kmalu posumili, da gre morda za umor

Policija je sprožila iskalno akcijo, vendar so se kmalu pojavili sumi, da se poleg izginotja skriva tudi umor. Tožilstvo v Ingolstadtu je včeraj potrdilo, da poteka preiskava zaradi suma umora in da nekdanji mož velja za osumljenca. Toda preiskovalci za zdaj niso zbrali dovolj dokazov za utemeljen sum, tako da ne morejo izdati naloga za njegovo aretacijo.

Središče preiskave se je medtem prestavilo iz Hrvaške v Avstrijo, kjer so priče Chettano nazadnje videle živo. Na poti na Hrvaško se jim je namreč pokvarilo vozilo, zato naj bi štiri dni preživeli v mestu Flachau. Domačini so potrdili, da so videli Tajko, ki je bila skupaj z družino nastanjena v apartmaju. Potem je Nemec 9. junija najel drugo vozilo in odrinili so naprej.

Verjetno na Hrvaško sploh ni prispela

Čeprav naj bi po besedah bivšega moža pred izginotjem dva dni preživela s svojo družino v apartmaju, je v Loparju nihče ni videl, prav tako v najetih prostorih niso našli njenih prstnih odtisov ali kakršnihkoli bioloških sledi. Policisti so tudi pregledali posnetke videonadzora mejnega prehoda, kjer je videti le 34-letnega voznika. Preiskovalcem je rekel, da se Chettana ni počutila dobro in je takrat ležala.

Zaradi vsega navedenega preiskovalci menijo, da je Chettana "izginila" še v Avstriji. Avstrijska policija žensko ali njeno truplo išče s psi in helikopterji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.