Svet
17 ogledov

Jobs se je bal ugrabitve in užival droge

Steve Jobs in hčerka Lisa Brennan-Jobs. Reuters in osebni arhiv
Spletna revija Wired je objavila Pentagonove dokumente, iz katerih je razvidno, da se je pokojni ustanovitelj računalniškega podjetja Apple Steve Jobs v 80. letih prejšnjega stoletja bal ugrabitve hčerke, v mladih letih pa je tudi užival mamila.

Podobno poročilo zveznega preiskovalnega urada FBI so objavili februarja, nanašalo pa se je na zasliševanje Steva Jobsa v zvezi s položajem v svetu predsednika ZDA za izvoz.

Steve Jobs je na čelu podjetja Pixar, ki je poslovalo s Pentagonom, leta 1988 potreboval potrdilo za dostop do tajnih podatkov, zaradi česar so preiskali njegovo preteklost. Revija Wired je tako objavila prepise teh Pentagonovih zaslišanj.

Ne zaradi državnih skrivnosti, ampak za denar

Glede na Pentagonovo poročilo se je Jobs bal, da bo kdo ugrabil njegovo hčerko in ga izsiljeval, a ne v zameno za izdajo državnih skrivnosti, pač pa za denar. V poročilu tudi pojasnjuje, zakaj ni nemudoma razkril aretacije leta 1975. Takrat so ga ustavili kot 20-letnega fanta v Oregonu in aretirali, ker ni plačal 50 dolarjev kazni za prehitro vožnjo. Ko jo kazen poravnal, je bila zadeva zaključena.

Jobs je tudi priznal, da je od leta 1972 do 1975, med 17. in 19. letom starosti, užival mamilo LSD. Užival je tudi marihuano in pojasnil, da mu je to pomagalo misliti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.