Svet
19 ogledov

John Kerry: "To so psihopatske pošasti"

žalovanje Anže Petkovšek
Ameriški zunanji minister John Kerry, ki se je v Parizu sestal s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom, je skrajneže Islamske države označil za "psihopatske pošasti".

Francozom je obljubil, da bodo Združene države Amerike z njimi stale rame ob rami.

Hollande je dejal, da je cilj Francozov uničenje Isisa. Ponoči so zato spet napadli njihove položaje v Siriji.

Francoska letala so napadla položaje skrajnežev v Raki na severu Sirije. Po navedbah francoskega general štaba so uničili poveljniško središče in vadbeni center.

Še vedno potekajo tudi številne racije po Franciji in Belgiji, saj policistom še ni uspelo prijeti napadalca Salaha Abdeslama, ki mu je uspelo s prizorišča petkovega pokola pobegniti. 

V Belgiji tekmo odpovedali, v Londonu vendarle bo

Stopnjo teroristične ogroženosti je medtem dvignila tudi Belgija, zaradi česar so odpovedali današnjo nogometno tekmo proti Španiji. 

Na londonskem stadionu Wembley pa se bosta danes kljub vsemu udarili nogometni reprezentanci Anglije in Francije. "To bo veliko več kot le nogometna tekma," je sinoči dejal angleški selektor Roy Hodgson.

Bodo pa na tekmi, ki se je bo udeležil tudi princ William, veljali zelo strogi varnostni ukrepi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • bingo11 16:04 17.november 2015.

    Naj bi raje povedal, da so te "pošasti" prišle k nam samo po njihovi zaslugi!!! Eno samo sprenevedanje Amerov! FUJ!!!

  • h3o 11:59 17.november 2015.

    ti lislamistični opičnjaki z depiliranim obrazom in brisačo na glavi, so, preden so se lotili svetega podvigaimeli lepo življenje, a vendar, so brali koran. In kaj naredi vodja slovenskih hlapcev? kupi železno ograjo in spušča notri samo islamajzarje.

  • jakec1575 11:47 17.november 2015.

    Gre za sunitske sanjače, ki so sanjali svojo državo. Svojo moč so dobili po Abu Grajbu, ko so jih na J Iraka tretirali kot v nasih hotelih zaporih. Tam so se povezali in ustvarili v glavah ISIL. Orozje so dobili ...prikaži več od sunitskih milic, ki so jih opremljale ZDA v Boju proti terorizmu. Ta tvorba je bnastajala od rojstva 2003. Tole v Franciji bi prav lahko bil False flag. Namerno dopuscanje neke situacije, da se disciplinira ljudstvo in se ga odpelje v vojno. Kolicina teroristicnih napadov se je od 70 in 80 zmanjsala za 4 do 5 krat. In Sedaj smo vsi Francija in Amerika. To nas bo pogubilo. Seveda borba proti terorizmu in proti ISIL, ampka vazno je kako. Vmes pa izpod radarjev TTIP. Kjer ti američan nekaj velikodusno ponuja, bejzi, kolikor te noge nesejo.