Svet
24 ogledov

Joj, danes bo konec sveta!

Harold Camping Reuters
Če gre verjeti ameriškemu pridigarju Campingu, bomo danes dočakali konec sveta.

Zunaj je čisto lep dan, celo preveč lep, da bi bilo konec sveta. Res, da se je že trikrat zmotil, vendar pa je apokalipso prav za danes znova napovedal ameriški pridigar Harold Camping.

Za razliko od 21. maja, ko je nazadnje napovedal konec sveta, so se tokrat Camping in njegovi privrženci potuhnili. Morda se želijo izogniti enakemu javnemu posmehu, ki so ga bili deležni 22. maja, ko se je svet še naprej vrtel po ustaljenih tirnicah. "Žal mi je, toda na Family Radio (Campingov radio, na katerem širi svoja prepričanja, op. p.) smo dobili navodila, da se ne smemo pogovarjati z mediji," je po poročanju Daily Maila dejala Campingova hči Susan Espinoza.

Nagaja mu matematika

Tudi maja se je po neuspeli napovedi zavil v molk. Sam trdi, da se je takrat zgodil konec sveta v duhovnem smislu, še vseeno pa so nanj jezni tisti, ki so se zbirali na zborovanjih, pustili službe in darovali vse svoje prihranke.

Camping vztraja, da konca sveta ne bo obeležila kakšna naravna katastrofa. Za vse pretekle napačne napovedi – ena se je zgodila že leta 1994 – pa krivi matematične napake.


Komentarjev 2
  • gec 17:32 22.oktober 2011.

    privat,ti si mrtev že rojen,bolnik...

  • privat 08:51 22.oktober 2011.

    v duhovnem smislu je človeštvo mrtvo že par stoletij...