Svet
14 ogledov

Josip Broz ustanavlja stranko

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Vnuk Josipa Broza Tita, Josip Joško Broz, je zbral 12 tisoč podpisov podpore, s katerimi v ponedeljek v Beogradu ustanavlja novo stranko.

Kot pišejo srbski mediji, je vsem zakonskim določbam zadoščeno, tako da v ponedeljek v Beogradu pričakujejo uradno zahtevo za registracijo nove stranke s starim imenom Komunistična partija.

"Najpomembneje je, da vsak, ki dela, od svojega dela tudi živi,“ je ob predstavitvi svoje stranke medijem sporočil Josip Joško Broz. Dodaja, da je narod v Srbiji padel na najnižjo raven in da stranke, ki trenutno obstajajo v Srbiji, ne vodijo nikamor. Z napovedmi glede registracije stranke je vendarle previden; pri tem spomni, da se Komunistična partija Hrvaške Dragana Batka ni uspela uradno registrirati.

"Program naše Komunistične partije temelji na obnovi komunističnih vrednot v novih okoliščinah,“ pove Broz. Ustanovitev stranke je napovedoval že lansko leto, ko je napovedal, da bi rad povezal vse stranke komunistične usmeritve v Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.