Svet
8 ogledov

Julian Assange bo televizijski voditelj

Žižek in Assange Democracy Now
Prebrali ste "njegove" zapise. Zdaj imate priložnost, da pogledate še njegove oddaje. Julian Assange bo namreč po napovedih začel s svojo televizijsko oddajo.

Julian Assange se je odločil za nov podvig oziroma kariero v svetu medijev. Vodil bo svojo oddajo, ki bo tematsko usmerjena v to, kakšen bo svet "jutri". Vse sodelujoče naj bi pripravil do tega, da bodo utemeljili, kako si oni predstavljajo, da bodo zagotovili boljšo prihodnost.

Obljublja kontroverznost

Kdo bodo njegovi prvi gosti, ni znano. Obljublja pa, da bo sledil temu, kar nam je zagotavljal že v sklopu delovanja WikiLeaksa: kontroverznost. Za 40-letnega Avstralca bo to nedvomno zanimiv izziv, s kritikami pa mu po poročanju AP že pred začetkom kariere ni bilo prihranjeno. Številni so se namreč obregnili, češ da je do tega prišel le na podlagi svoje vloge v WikiLeaksu.

"Ima dober glas"

Strokovnjakinja za kulturo slavnih na britanski Univerzi v Straffordshiru, Ellis Cashmore, pa glede tega ni tako prepričana. "Assange ima dober, globok glas in sprejemljiv naglas. Je pa počasen sogovornik in ne prav 'televizičen'," pravi. Z WikiLeaksa so sporočili, da naj bi z oddajo začel sredi marca. Kdo bo oddajo produciral, ni znano. Je pa vprašanje, ali bo sploh prišel do vodenja, ker se trenutno ubada s tem, da ga ne bi izročili Švedski, kjer mu želijo soditi zaradi spolnega nadlegovanja deklet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.