Svet
5000 ogledov

Junckerjevo norčevanje iz Mayeve?

Jean-Claude Juncker EPA
Jean-Claude Juncker s kretnjo, ki spominja na ples Mayeve, nasmejal zbrane v dvorani.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred današjnim nagovorom v Bruslju nasmejal zbrane v dvorani.

Govor, ki je sledil, je bil resen, v njem je pozval k preprečevanju delovanja v smeri "ne-Evrope", katerega inspiracija naj bi bila nacionalistična gibanja.

"Potrebno je reči 'ne' vsem populističnim gibanjem. Razlika je med evroskeptiki, ki imajo svoje zahteve, in omejene populiste in neumne nacionaliste. Ne gre za isto stvar. Potrebno je preprečiti marš k ne-Evropi," je med drugim izpostavil Juncker ob otvoritvi konference Evropskih mest in regij.

Na spletu se je ob tem že razširil posnetek Junckerjevega prihoda na oder, ki so ga pospremili klavirski takti. Ko so se prižgale luči, je Juncker naredil plesno potezo, podobno, kot je to storila Theresa May na nedavnem kongresu konzervativcev v Birminghamu. Ona je to storila ob zvokih pesmi Abbe Dancing Queen.

Kot se vidi na posnetku, je Juncker požel smeh zbranih v dvorani. Njegova gesta ni uperjena zoper nikoga, je že slišati iz Junckerjevega kabineta, v katerem dodajajo, da Juncker goji veliko spoštovanje do britanske premierke. Na britanskem otoku se medtem na spletnih portalih že širijo naslovi: "Moves like May" (pleše kot Mayeva, ali v slengu: muva kot Mayeva). Namigujejo, da gre za norčevanje predsednika Evropske komisije iz njihove premierke. Ta je sicer s svojim plesom zabavala že med svojim nedavnim obiskom Afrike.

Theresa May Magazin Ples te političarke je nasmejal svet

Juncker je sicer v intervjuju za več avstrijskih medijev ta konec tedna dejal, da še vedno verjame, da bosta Velika Britanija in Evropska unija dosegli dogovor o brexitu, in sicer najkasneje novembra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • wingspan15 09:11 09.oktober 2018.

    Ta se pa res ima kaj norčevati.

  • maresem 08:31 09.oktober 2018.

    Idiot neandertalski, smrad po alkoholu... spokaj se že enkrat tja, kamor spadaš - na deponijo.

  • perhan63 08:30 09.oktober 2018.

    pijanc se dela norca..