Svet
1795 ogledov

Juncker zavrača vstop Srbije v EU, vrgel jim je kost

Juncker EPA
"Nisem za to, da kmalu vstopijo v EU, a moramo jim dati neko perspektivo, da ne bi spet začeli z vojno," je izpostavil Juncker.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je za ameriški Politico izpostavil, da ni naklonjen skorajšnjemu vstopu Zahodnega Balkana v Evropsko unijo, vendar da morajo imeti te države evropsko perspektivo tudi zaradi stabilnosti širše regije.

"Nisem naklonjen temu, da bi se Zahodni Balkan kmalu pridružil EU. Ampak če tem državam vzamete evropsko perspektivo, bomo še enkrat doživeli isto kot v 90. letih prejšnjega stoletja," je dejal Juncker.

Obregnil se je na mnenje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, češ da Evropska unija razpada. "V tem smislu je stabilna Evropska unija prvi pogoj, da Balkan ni v vojni. Upam, da (Trump) to razume," je dodal predsednik komisije.

Juncker je še pojasnil, da Trump že nekaj časa ni ponovil svojega poziva, naj nekatere članice EU zapustijo unijo. Predsednik Evropske komisije je v intervjuju med drugim govoril še o brexitu, razmerah v uniji in Trumpu.

O brexitu je dejal, da je njegova hipoteza, da se bo brexit zgodil, čeprav nekateri politiki namigujejo, da Velika Britanija morda nikoli ne bo zapustila EU. Sicer pa je pohvalil stabilnost in rast Evropske unije ter priznal, da imajo težave z Madžarsko in Poljsko. V intervjuju pa se je začudil tudi ob številnih menjavah položajev v Beli hiši.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Alen Jazbec 12:48 04.avgust 2017.

    Juncker ti določi globo, ki naj jo golazen kockasta plačuje ob neupoštevanju in spoštovanju sodbe arbitražnega sodišča. pol pa lajaj o drugih stvareh, kreten omejeni!!!!

  • crniovcar 11:51 04.avgust 2017.

    eeee je pameten tale junker ,če lahko hrvati lahko tudi srbi--ok .o vojno na tem območju lahko naredijo samo in samo ameri

  • jozicamurn 11:48 04.avgust 2017.

    Srbija pa res ne rabi v to mafijsko skupino NATO terorističnih biznismenov in njim podobnim. Že mi smo se zafrknili in tako kot nas bodo tudi njih kot ovce vodili v isto stvar. Celoten svet gleda samo na denar in ...prikaži več izkoriscanje ter da jim je lepo pri riti. Nic novega.