Svet
21 ogledov

Južno Korejo zadela snežna "bomba"

sneg, južna koreja
1/10
Žurnal24 main
V Južni Koreji je zapadla rekordna količina snega v zadnjih sto letih. Sneg je popolnoma ohromil promet, prebivalcem pa je morala na pomoč priskočiti vojska.

Na ulicah južnokorejskih mest na vzhodu države je skupno 12 tisoč vojakov. Slednji morajo pomagati ujetim prebivalcem, saj ti zaradi tolikšne količine snega ne morejo zapustiti domov, prav tako pa so zaprte vse ceste.

Fotografije si oglejte v GALERIJI.

Samo konec tedna je na omenjenem območju zapadlo več kot meter snega. Zaradi teže snega se je tako celo zrušilo nekaj stavb. Vremenoslovci pa novo obilno sneženje napovedujejo tudi za danes in jutri.

Na srečo močno sneženje ni zajelo prestolnice Seul, kjer stojijo glavni industrijski obrati. BBC medtem citira naslov lokalnega časopisa, da je na območje padla "snežna bomba". Lokalni prebivalec Park Chae-ran pa je dejal, da je star 83 let in da v svojem življenju še nikoli ni videl, da bi v njegovem kraju zapadlo toliko snega. "Res se zahvaljujem vojakom, da pomagajo," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.