Svet
8 ogledov

K Mladiću zdravniška ekipa

Ratko Mladić Reuters
Nekdanji poveljnik bosanskih Srbov Ratko Mladić bo moral prestati nov zdravniški pregled. Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo bolj resno, kot so sprva mislili.

Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu je za nekdanjega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića odredilo celovit zdravniški pregled. Mladić se namreč prejšnjikrat ni udeležil zaslišanja, po lastnih besedah zaradi bolezni.

Dan pred tem naj bi njegova obramba ocenila, da je njegovo zdravstveno stanje bolj resno, kot so mislili. Isti dan je Mladić haaškim sodnikom tudi končno dovolil vpogled v svojo zdravstveno dokumentacijo.

Že vse od prihoda v pripor naj bi ga mučilo slabo zdravje, med drugim so ga avgusta operirali zaradi kile, oktobra pa je bil zaradi pljučnice v bolnišnici. Ko je bil še na begu, naj bi doživel najmanj dve možganski kapi, zadnjo nedolgo pred aretacijo. Glavni haaški tožilec Serge Brammertz je pred časom priznal, da je Mladićevo zdravje razlog za zaskrbljenost.

Podrobno poročilo o pregledu mora biti do 6. decembra predloženo sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.