Svet
17 ogledov

"Kaj je s to neumnostjo"

Anonymous, heker Shutterstock
Internet jutri, 31. marca, ne bo padel, zagotavljajo člani skupine Anonymous. "Mislil sem, da smo to razčistili že februarja," se je glasil zapis na Twitterju, prek katerega skupina komunicira z javnostjo.

"Kaj je s to neumnostjo #OperationGlobalBlackout? Mislil sem, da smo to razčistili že februarja? Ne bo se zgodilo. Prenehajte nas že spraševati o tem," se glasi četrtkov ščebet pod računom @youranonnews. V drugem sporočilu pa: "Že milijontič: Anonymous 31. marca ne bo ugasnil interneta. #OpGlobalBlackout je le še en #OpFacebook polomija. #Zeh."

@AnonymousIRC pa je zapisal: "Dragi spletniki, internet bo ostal na liniji. In branili ga bomo do smrti. Vedno."

Tudi slovenski član skupine Grega Plemenko je za Slovenske novice potrdil, da je bil napad najprej stvar debate, nato pa odpovedan, a da je majhna skupina vseeno nadaljevala z željo po izvedbi.

Vseeno pa so različne organizacije, ki se ukvarjajo z varnostjo spleta, v pripravljenosti. Vodja Interpola Ronald K. Noble je tako še danes izjavil, da je grožnja resna in da naj bi operacija Globalni mrk 2012 jutri, v soboto, z napadom na tako imenovane korenske oziroma glavne DNS strežnike povzročila "mrk" spleta, saj bi bile spletne strani nedostopne. 

A Jure Forstnerič, pomočnik odgovornega urednika revije Monitor, nam je že v sredo dejal, da so pristojni korenske strežnike za primer napada tudi zaradi predhodne najave Anonymousa že zavarovali, da pa je zaradi njihove številčnosti tudi sicer učinkovit napad nanje le malo verjeten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.