Svet
16 ogledov

"Kaj se dogaja? Ustaviti se moramo!"

papež Frančišek Reuters
Papež Frančišek je v prvem blagoslovu romarjev v novem letu na Trgu sv. Petra v Vatikanu pozval k večji solidarnosti v svetu.

"Vsi imamo odgovornost delovati, tako da bo svet lahko skupnost bratov, ki se med seboj spoštujejo, sprejemajo medsebojno različnost in skrbijo eden za drugega," je poudaril papež na svetovni dan miru.

Nasilje in krivice ljudi ne bi smele pustiti hladnih in neaktivnih. Leto 2014 bi moralo po njegovih besedah prinesti "resnično zavezanost k izgradnji družbe z več pravičnosti in več solidarnosti", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Frančišek je tudi pozval ljudi, naj se ustavijo na poti nasilja. "Kaj se dogaja v srcu človeka? V srcu človeštva? Ustaviti se moramo!" je dejal in izrazil upanje na padec zidov, ki sovražnikom onemogočajo, da bi se videli kot bratje.

Pred blagoslovom na trgu je papež daroval mašo v baziliki sv. Petra, pri kateri je molil za ljudi, ki so v svetu "lačni in žejni pravice in miru". Vernike je pozval, naj v novem letu pokažejo moč, pogum in upanje.

Katoliška cerkev danes sicer obeležuje svetovni dan miru. Papež Frančišek je v svoji tradicionalni poslanici ob tem dnevu opozoril na bratstvo med ljudmi in poudaril, da je bratska ljubezen tista, ki človeku odpira oči in srce za spoznanje njegovega mesta v družbi in stvarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.