Svet
28 ogledov

Kaj se dogaja v Libiji?

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Poročanje o Libiji je različno. Nekateri poročajo o srhljivih spopadih, mnoge države pozivajo k prenehanju napadov. Po besedah Hrvata Darka pa v Tripoliju življenje poteka normalno.
Pred dvema oziroma tremi tedni je internet kar naenkrat izginil. Kdo ga je blokiral, sicer ne ve, lahko pa po besedah Darka spremljajo vse televizijske programe.

Dobrih 14 dni nazaj so tujci množično bežali iz Libije. Za pobeg iz nemirne države pa se po pisanju večernjilist.hr ni odločil Zagrebčan Darko, ki v Tripoliju živi že 22 let. Po njegovih besedah življenje tam poteka normalno.

Vsi pretiravajo
"Podnevi je popolnoma mirno. Ponoči je bilo daleč stran slišati eksplozije," je povedala Darkova žena.
Zjutraj se je z avtobusom odpeljala celo na delo v bolnišnico. Na poti v službo jih ni zaustavil nihče, gibanje ni omejeno, prav tako ničesar ne preverjajo.

Niso bombardirali
"Na televiziji sem videl, da naj bi bombardirali Zeleni trg. Ker tam živijo naši prijatelji, sem jih poklical, da jih vprašam, ali so v redu. Prijatelj mi je rekel: 'Kakšno bombardiranje, ravnokar gledam skozi okno, ženske po trgu hodijo s torbami in se odpravljajo po nakupih.'," je dejal Darko.

Trgovine so po besedah Darka odprte, odprta je tudi večina šol, pomanjkanja hrane ni. Kako je v drugih delih, sicer ne ve, saj so vsi njegovi prijatelji že zapustili Libijo.

Ljudje slavijo

"Zjutraj okrog 9. ure nas je nenadoma prebudil hrup. Bila je glasba. Ko sem pogledal skozi okno, sem videl ljudi, ki plešejo in pojejo. Ne vem, kaj so praznovali," pravi Darko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.