Svet
19541 ogledov

Kaj se dogaja z Angelo Merkel?

angela merkel Epa
Nemška kanclerka Angela Merkel se je danes v Berlinu udeležila slovesnosti ob prevzemu poslov nove nemške ministrice za pravosodje Christine Lambrecht, na kateri se je devet dni po podobnem incidentu in le nekaj ur pred odhodom na vrh G20 v Osaki ponovno tresla. Ponudili so ji kozarec vode, a ga je zavrnila. Kmalu zatem naj bi se počutila bolje.

Primopredaja poslov je potekala na gradu Bellevue v Berlinu. Dosedanja pravosodna ministrica Katarina Barley namreč odhaja v Evropski parlament. Merklova se je tresla približno dve minuti.

Ko je 30 minut kasneje prispela v parlament, naj bi bila videti dobro. Tiskovni predstavnik kanclerke je sporočil, da se tako tudi počuti.

Dodal je, da se bo udeležila vrha G20 na Japonskem, ki se bo začel v petek. Po vrhu se bo odpravila še v Bruselj, kjer bodo v nedeljo potekali pogovori o bodočem predsedniku Evropske komisije, poroča Deutsche Welle.

Merklova je nato z letalom odpotovala na Japonsko, za primer, če se to slučajno pokvari, pa je bilo pripravljeno še rezervno letalo. Prav tako bo rezervno letalo v pripravljenosti za let nazaj.

Nemška kanclerka je bila v središču pozornosti zaradi tresavice že 18. junija, ko je v Berlinu sprejela ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Kasneje je dejala, da se je to zgodilo zaradi dehidracije in da se je po nekaj kozarcih vode počutila bolje.

Nemčijo je sicer v teh dneh zajel vročinski val, a je bilo vreme v Berlinu danes že precej bolj znosno.

Nemški zdravniki ne želijo javno ugibati o zdravju 64-letne kanclerke. V preteklosti se je pohvalila z dobro telesno kondicijo in vzdržljivostjo, ki sta za službo z dolgimi delovniki in pogostimi potovanji vsekakor potrebni.

Njen tiskovni predstavnik ni želel komentirati vprašanja, ali se Merklova kakorkoli zdravi. Je pa potrdil, da njeno delegacijo na daljših poteh v tujino spremlja zdravnik.

Komentarjev 13
  • delavec_v 14:13 29.junij 2019.

    Parkinsonova bolezen, tako zgleda.

  • marsal 12:23 28.junij 2019.

    Angelca je vsak dan mlajša ,tako kot vsi mi ostali ! Jaz bi rekel : hormonsko neravnovesje !

  • Gandolf 11:26 28.junij 2019.

    Angelco mal skrbi kako bo.Zato se pa mal strese od strahu in skrbi. Nic bat! Nekdo bo zmagovalec kot vedno.