Svet
17 ogledov

Kaj so zaporniki tik pred smrtjo povedali

zapor Shutterstock
Letos je bilo v Teksasu usmrčenih devet zapornikov. Policija je sedaj objavila njihove zadnje besede.

V torek so v Teksasu usmrtili že devetega zapornika letos, Cliva Fosterja. "Ko bom zaprl oči, bom pri svojem Očetu. Bog je vse, on predstavlja moje življenje. Nocoj bom pri njem," je tik pred smrtjo povedal, njegove zadnje besede pa so bile namenjene žrtvini družini: "Ne vem, kako se boste nocoj počutili. Molim, da se bomo v nebesih nekoč srečali.“

"Vsem želim povedati, da vas imam zelo rad. Billy, ljubim te, English, Hart in Eloise – tudi vas ljubim. Dwight, dobro poskrbite za Dwighta. Domov grem, domov grem. Z mano bo vse v redu, ne skrbite. Vse vas imam rad. Naj vas bog blagoslovi in tudi moštvo Teksas Rangers," pa so bile zadnje besede Roberta Wayna Harrisa, ki naj bi ubil več ljudi.

Marvin Lee Wilson, ki je leta 1994 ubil moškega, je, preden je za vekomaj zaprl oči, izjavil: "Bohannon, Peg in Kim, ljubim vas. Sin, ostani na pravi poti. Objemi mamo in ji povej, da jo imam rad. Upam, da razumete, da sem v zapor prišel kot grešnik, odhajam pa kot svetnik. Vse vas imam rad. Pripravljen sem.“

Beunka Adams, ki je prav tako ubil nekega moškega, je pred smrtjo povedal, da ima rad svoje starše. "Svoji mami bi rad sporočil, naj neha jokati. Vsi bomo enkrat umrli, vsak ima svoj čas. Močan sem. Rad imam svoje otroke, nečake in starše. Krasni ste in vse vas imam rad."

"Mojemu sinu povejte, da ga ljubim. Nadaljeval bom svoje potovanje z Bogom. Gospa Mary, hvala za vse. Hvala tudi tebi, Brad," je izjavil zapornik Jesse Joe Hernandez.

Keith Steven Thurmond je vse do konca poudarjal, da je nedolžen. "Nedolžen sem. Svoje žene nisem ubil. Bill, ne zameri mi. Nisem je ubil, prisežem. Dajte, končajte že to stvar."

George Rivas, ki je ubil policista, se je opravičil. "Opravičujem se. Pa ne zato, ker bom umrl, ampak zato, ker mislim, da si vsi zaslužijo zaključek. Hvaležen sem za ženo, kot je Cheri, in za otroke. Vse vas imam rad. Zahvalil bi se svojim prijateljem in staršem. Pripravljen sem."

Rodrigo Hernandez, ki je posilil in ubil žensko, pa je, tik preden so ga usmrtili, povedal: "Vsem bi rad sporočil, da jih imam rad. Glavo pokonci! Vsi smo ena družina, vsi smo božji ljudje."