Svet
2068 ogledov

"Kako je mogoče, da nihče ne ve, kdo je?"

neznana identiteta
1/5
PU primorsko goranska
"Ne razumem, kako to, da je nihče ne išče," se sprašuje moški, ki je slišal krike na pomoč ženske, katere identiteta še vedno ni znana.

Identiteta ženske, ki so jo pred dnevi našli na otoku Krk, kjer je na težko dostopnem mestu klicala na pomoč, še ni znana. Za 24sata sta spregovorila zakonca, ki sta žensko opazila, ko je klicala na pomoč. 

"Neverjetno in pravi čudež je, da sva se z ženo odločila tam preživeti noč. Ta zaliv mi je dobro poznan. Zelo nedostopen je tudi za čolne, zato se ji večina izogiba. Povsem naključno sva pristala tam," je povedal moški. 

"Dan pred tem sva prišla v zaliv Soline, kjer sva se odločila prenočiti na čolnu. Videla sva žensko na zelo nedostopnem delu obale," je povedal moški in dodal, da se jim je to zdelo čudno. "Ženi se je zdelo, da lovi ribe, a sva bila predaleč, da bi videla, kaj počne. Pomislil sem, da je šla na sprehod, saj ni bilo videti, da bi potrebovala pomoč. Nič ni z rokami mahala, klicala, nič."

reševalna akcija neznana ženska Krk | Avtor: HGSS HGSS

"Naslednji dan zjutraj sva jo med osmo in deveto uro zagledala na istem mestu. Vse skupaj nama je postalo sumljivo. Septembra je na morju ponoči zelo sveže. Videla sva, kako živčno hodi gor in dol. Ko naju je zagledala, je začela vpiti in mahati. Približala sva se obali, da bi videla, kaj se dogajaj. Ogrnjena je bila z nekakšno belo plahto. Lahko, da je našla kakšno cerado ali kaj podobnega in se s tem poskušala ogreti," je dogajanje opisal moški. 

Ženska ju je nagovorila v angleščini. Naročila sta ji, naj ostane, kjer je in da bosta poklicala pomoč. Do nje s čolnom nista mogla, saj je na delu, kjer je bila ženska, morje nizko in polno skal. 

Čez 45 minut so bili na kraju prvi reševalci. Z reševalcem Markom, ki je prvi prišel do ženske, so bili ves čas na vezi. "Tekel je po kamniti stezi, po zelo neugodnem terenu. Rekel je, da jo vidi in da bo lahko prišel do lokacije, ki smo mu jo poslali," reševanje opisuje moški. Dostop do lokacije, kjer je bila ženska, ni bil enostaven, a se je reševalec znašel po najboljših močeh in uspel. 

Gorski reševalci so na teren poslali 12 članov. Žensko so našli izčrpano, dehidrirano, z lahkimi telesnimi poškodbami. Ni vedela, kje je. Nudili so ji pomoč in jo na nosilih odnesli do ceste, kjer so jo predali ekipi nujne medicinske pomoči.

reševalna akcija neznana ženska Krk | Avtor: HGSS HGSS

Par, ki je želel ostati anonimen, je za 24sata dejal, da jima je še vedno popolna neznanka, kako se je ženska tam znašla. Neverjetno se mu zdi tudi, da ni imela pri sebi ne telefona ne dokumentov. "Če se mene vpraša, bi poslal ljudi, da pregledajo teren, kjer so jo našli, ker ji je lahko telefon kam padel. Kako je mogoče, da nihče ne ve, kdo je, da je nihče ne išče. Tega ne razumem," je dejal. 

Identiteta najdene ženske še naprej ostaja skrivnost. Nobena od aktivnosti, ki jih je do zdaj izvedla policija, ni obrodila sadov. 

dezurni@styria-media.si

 
 
Komentarjev 1
  • Doreen_Bruck 12:29 21.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦