Svet
9 ogledov

Kako je svoj zadnji dan preživel Lubitz

Andreas Lubitz EPA
Na dan prihaja vedno več informacij o Andreasu Lubitzu, kopilotu, ki je marca v francoskih Alpah strmoglavil letalo Germanwings.

Iz dokumentov tožilstva v Düsseldorfu je razvidno, da je pilot Andreas Lubitz dan pred katastrofo, ko je letalo letalske družbe Germanwings namenoma strmoglavil v francoskih Alpah, preživel popolnoma normalno. Samomorilskih misli, o katerih je informacije iskal tudi po spletu, tistega dne menda ni bilo.

Tožilstvo je o Lubitzu izprašalo njegovo družino, dekle in zdravnike. Največ pozornosti so sicer posvetili njegovi partnerki, učiteljici, ki je pilota poznala osem let, in s katero je preživel svoje zadnje ure. Dekle je povedalo, da ni opazilo nič neobičajnega. Ko je dan pred tragedijo prišla domov, je Lubitz kuhal večerjo, nato sta šla po nakupih. Večer sta preživela pred televizijo, med 22. in 23. uro pa sta se odpravila spat.

Dopoldne je Lubitz sicer delal. Prazno letalo je iz Düsseldorfa odpeljal v Berlin. Pilot, ki je bil z njim, je povedal, da je nanj naredil dober vtis, nenavaden pa je bil njun pogovor, ki se je vrtel okoli napada na New York 11. septembra, govorila pa sta tudi o vratih, ki vodijo v pilotsko kabino.

Našli zdravila

Preiskovalci so v Lubitzovem stanovanju našli zdravila za lajšanje duševnih težav in pomirjevala, zato je nenavadno, da Lubitzovo dekle trdi, da za njegovo depresijo ni vedelo. Pravi tudi, da ni vedela, da je Lubitz od januarja vodil “dnevnik sreče”, v katerem je beležil svoje občutke, zdravniške ugotovitve in katera zdravila jemlje.

Prijatelji parčka pravijo, da je bila njuna zveza trdna. Govorila sta tudi o poroki in otrocih. Do tega žal ni prišel. Lubitz je marca ubil sebe in še 149 potnikov letala.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 14:28 19.september 2015.

    zdej mamo drugo temo, begunce, to je pa pase, če še ne veste