Svet
14 ogledov

Kako odkrijejo preprodajalce?

“Ko med strehami, pokritimi s snegom, vidite čisto streho, to pogosto pomeni, da Žurnal24 main
Policisti na Nizozemskem so v nasprotju s svojimi evropskimi kolegi, ki se spopadajo s prometnim kaosom, z velikim veseljem dočakali prvo obilnejšo pošiljko snega.

Poudarimo, da je sneg policistom na Nizozemskem v veliko pomoč pri lovu na nezakonite pridelovalce marihuane. “Ko med strehami, pokritimi s snegom, vidite čisto streho, to pogosto pomeni, da se v stanovanju nahajajo luči, ki so potrebne za gojenje konoplje,“ pojasnjuje Henri van Pinxteren, tiskovni predstavnik policije v jugovzhodni regiji Brabantu.

Policija na podlagi informacije trenutno popisuje vse hiše, katerih strehe so brez snega. Ko bo seznam končan, bodo sledile preiskave stanovanj.

Van Pinxteren trdi, da tovrstna ravnanja pogosto privedejo do odkritja preprodajalcev marihuane. "Sneg nam je v pomoč tudi v drugih situacijah. Pretekli teden smo na zelo enostaven način rešili nekaj primerov oboroženih ropov. Policisti so se le odpravili po sledeh v snegu,“ konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.