Svet
9 ogledov

Kako zgleda porušena jedrska elektrarna

Delavci med napeljevanjem električnih kablov v elektrarni. (Foto: Reutres)
1/8
Žurnal24 main
Dva zaposlena, ki sta delala v tretjem bloku Fukušime, so morali zaradi sevanja prepeljati v bolnišnico.

Kako hude so poškodbe tovarne in delo v nuklearki si lahko ogledate tukaj.

Delavca sta v jedrski elektrarni Fukušima polagala električne kable in bila v tem času izpostavljena močnemu sevanju. Težave ima sicer še en delavec, ki pa se za zdaj ne zdravi v bolnišnici. Delavci so bili izpostavljeni sevanju od 170 do 180 milisivertov. Pri letni dozi sevanja nad sto milisivertov pa se tveganje za raka poveča. 

Zaradi trikrat previsoke stopnje sevanja od dovoljene pa Rusi pregledujejo ladjo, ki je tja priplula iz Japonske. Ladja je v izolaciji ob obali ruske regije Habarkovsk, njena 19-članska posadka pa je pod zdravniškim nadzorom.

Včeraj so zaznali povečano stopnjo radioaktivnosti v vodi iz pipe. Danes naj bi se vrednosti že spustile na običajne.

Še se vali dim
V Fukušimi danes nadaljujejo s hlajenjem tretjega reaktorja z morsko vodo. Včeraj so morali dela prekiniti zaradi temnega dima in povečane radioaktivnosti. Japonska televizija pa je danes že predvajala posnetke, na katerih se vidi, da iz prvega, drugega in četrtega bloka še naprej izhaja bela para. V petem bloku pa ne deluje črpalka, vendar so tam razmere po oceni pristojnih stabilne.

Vnovičen zagon
Iz japonskega proizvajalca avtomobilov Toyota so sporočili, da bodo v petek znova zagnali proizvodnjo, ki so jo ustavili dan po uničujočem potresu in cunamiju. Vrata Hodninih tovarn še naprej ostajajo zaprta.

Danes je sicer sever Japonske stresel še en potres z močjo 6,1.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.