Svet
20 ogledov

"Kakšen Nezemljan, to je mumificiran fetus"

Nezemljan Youtube
Vnema je enaka, stališča diametralno nasprotna: ob promociji dokumentarca Sirius pokazali fotografije "Nezemljana", ena od raziskav potrdila, da gre za mumificiran fetus.

Posnetki Nezemljana so vzbudili burne odzive. Gre za 14 centimetrov dolgo truplo, ki so ga pred 10 leti našli v čilski puščavi Atacama.

Po njegovi sledi je šel novinar Antonio Huneeus. Odkril je, da so domnevno truplo našli  v majhni puščavski vasi La Noria, po naključju ga je našel lokalni prebivalec  Oscar Munoz. Ostanki so zamenjali nekaj lastnikov, nazadnje ga je v Španiji našel Steven Greer, gonilna sila dokumentarca Sitius.  

"To je fetus"

V preteklosti so truplo večkrat analizirali. Leta 2004 ga je na kraljevi akademiji v Barceloni preučevalo več zdravnikov, biologov in zoologov. Trenutni lastnik okostja španski podjetnik Ramon Navia-Osorio trdi, da so mu priznali, da je na njem nekaj res nenavadnega, uradno pa tega ni hotel zapisati nihče. 

Kasneje je še eno preiskavo izvedel profesor na fakulteti za forenzično medicino na baskovski univerzi  Francisco Etxeberria Gabilondo. "Gre za mumificirano telo z vsemi karakteristikami fetusa. Gledano v celoti /.../ ni dvoma, da gre za povsem normalen mumificiran fetus, ki je bil star skoraj 15 tednov," je zapisal Gabilondo v poročilu.

Kot pravijo avtorji dokumentarca: bitje ni človeškega izvora, vprašanje, ali druge civilizacije obstajajo, ni več relevantno, saj je to po njihovem mnenju nesporno. Tisti, ki imajo v rokah oblast, pa tega ne priznajo, ker bi s takim razkritjem morali razkriti tudi alternativne oblike tehnologije.

Komentarjev 2
  • mph 22:31 17.april 2013.

    Pol pa je nezemljan. :-)

  • Boschtjan Zupanchich 21:13 17.april 2013.

    Kakšen fetus neki !?! Kdaj pa je fetus imel takšnole podolgovato glavo ???