Svet
12788 ogledov

Kakšna zgodba! Padel v skopan grob, nato pa ...

Pokopališče
Meščan, ki je padel v grob na pokopališču v Sukošanu in se pri tem huje poškodoval, je dobil sodni spor proti Občini Sukošan.

Sodnik občinskega sodišča v Zadru je moškemu prisodil odškodnino v višini 1.793 evrov, pri čemer je ugotovil, da je za njegovo nesrečo odgovorna občina kot lastnica komunalnega objekta, poročajo dalmatinski mediji

Nenavaden padec se je zgodil 30. oktobra 2016, ko je moški skupaj z ženo v obeh rokah nosil aranžmaje na novem pokopališču. Spotaknil se je in padel v skopani grob. Začutil je močno bolečino v levem stegnu in kolku ter si strgal hlače. Njegova žena je bila pred njim in ko se je obrnila in ga zagledala v luknji, je začela jokati. V bližini je bil tudi njun znanec, ki je kričal, naj vendar spleza iz groba, a moški tega zaradi poškodbe ni mogel storiti.

Mislili, da se zafrkava

Ker sta ga oba neuspešno poskušala izvleči, jima je rekel, naj počakata, iz zadnjega žepa pa vzel mobilni telefon in poklical 112."Povedal sem jim, da sem padel v grob na novem pokopališču v Sukošanu, čemur so se smejali. Pojasnil sem jim, da me boli noga in da se ne morem umiriti, nakar so me prevezali na urgenco. Tudi z njimi sem se pogovarjal iz groba," je povedal na sodišču.

V tistem trenutku je bilo na pokopališču več kot 200 ljudi, bila je nedelja, okoli spornega groba pa se je zbralo okoli 50 ljudi, ko je s sirenami pripeljalo reševalno vozilo.

Ko so ga potegnili iz groba, je bil Sukošanac z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Zadar, kjer so mu diagnosticirali popolno pretrganje sprednje križne vezi desnega kolena in delno pretrganje sprednje križne vezi levega kolena. 

Ker pristojni niso storili vsega za zaščito varnosti obiskovalcev pokopališča, je sodišče moškemu prisodilo odškodnino v omenjeni višini.

Pokopališče Grozljivo Svet Neverjetno, kaj so kradli s pokopališč Domen Kokalj 'Matildin pooblaščenec' Slovenija Pogrebnik: "Danes je pogreb družabni dogodek"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 23:18 29.december 2023.

    V Ljubljani je leta ~ 1958-9 , na Žalah padel v izkopan grob penzioner , ki je pazil na kolesa v kolesarnici v kleti na Njegoševi in dobil tetanus ter zaradi tega umrl ! Pa se sploh polomil ni niti ...prikaži večti toliko , da bi se šel v prtljičje pokazat dohtarjem !

  • Pepe007 06:45 29.december 2023.

    Prav je, da je odgovorni za nezaščiten izkopan grob dobil kazen. Moral pa bi jo tudi nosilec ikeban. Če si nekdo naloži tovor tako, da ne vidi pred sabo, ogroža druge. Tak bi očitno stopil na otroka, ker ni dobro videl poti.

  • Kmodri_ 22:42 28.december 2023.

    Saj ni res pa je!