Svet
27 ogledov

Kalinić že v sredo v Srbiji

Kalinić se je s svojim pričanjem zameril kolegom iz zemunskega klana. (Foto: Int Žurnal24 main
Hrvaška bo enega najnevarnejših kriminalcev in člana zemunskega klana Sretka Kalinića v sredo predala Srbiji.

Na Kalinića, enega morilcev nekdanjega srbskega premierja Zorana Đinđića, bodo pazile posebne enote. Za Kalinića, ki je obljubil, da bo srbskim oblastem predal vse dokaze o kriminalnih dejanjih, v katerih je sodeloval in za katera ve, naj bi skrbelo okoli sto hrvaških in srbskih policistov. Okrutni morilec se je s svojimi priznanji hrvaški policiji zameril številnim članom srbskega podzemlja, med njimi tudi Miloradu Ulemeku Legiji, ki naj bi naročil umor zaščitene priče Zorana Vukojevića, srbskemu narko kralju Darku Šariću in Luku Bojoviću, ki ga je Kalinić obtožil umora osmih ljudi.

Bojijo se atentatorjev
Kraj in način izročitve ostajata skrivnost, saj se hrvaška in srbska policija bojita za Kalinićevo varnost. Hrvaški policisti naj bi razmišljali o tem, da bi Kalinića v Srbijo prepeljali z letalom, piše hrvaški Index. "Ker je bil Kalinić ranjen si še vedno ni popolnoma opomogel, bi bil prevoz s helikopterjem ali letalom najbolj enostaven in varen," je za srbski Press povedal sogovornik iz srbskega ministrstva za notranje zadeve.

Razkril grozljive podrobnosti
Kalinić, ki se ga je prijel tudi vzdevek Zver, je ubil najmanj 20 ljudi, sodeloval pa naj bi pri kar 35 umorih. Nekaj umorov je bilo še posebej brutalnih. Vir iz hrvaške policije je dejal, da je Kalinić priznal, da je so leta 2006 truplo Milana Jurišića zmleli v stroju za mletje mesa. Iz delčkov mesa s trupla naj bi skuhali golaž in ga postregli članu klana Vladimirju Milisavljeviću. Na dan pa so prišle še druge grozljive podrobnosti Kalinićevih umorov. Med drugim naj bi svoje žrtve mučil z elektrošoki, jim izdiral oči in jih rezal.

Kalinić naj bi celo poskušal ubiti družino svoje soproge Jelene, ki ga je s hčerko zapustila in se odselila k staršem, ker jo je Kalinić pretepal. Člani zemunskega klana so mu umor tašče in tasta preprečili, ker naj bi umor "privlekel preveč pozornosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.